Wat doen wij?

Wat doen wij?

Hoe werkt Da Danza?

Wij werken met een team van 7 dansdocenten, alle 7 met een echte eigen stijl en een eigen manier van lesgeven, maar alle 7 met het uitgangspunt: mijn enthousiasme en mijn passie voor dans zo goed mogelijk overbrengen aan de leerlingen!

Wij werken met een activiteitencommissie: een aantal mensen dat met volle overtuiging de activiteiten, optredens, workshops, kinderdans-dagen die allen binnen de school georganiseerd worden zo goed mogelijk probeert te ondersteunen en mede te organiseren. De activiteiten worden in samenwerking met de docenten georganiseerd. Naast de activiteiten en voorstellingen binnen de school, treden vooral de tienergroepen en de selecties van Da Danza ook naar buiten met verschillende choreografieën.

Wij proberen altijd ons seizoen boeiend te houden voor onze leerlingen. Bovendien wil iedereen gewoon dansen, niet alleen in de zaal, maar ook op het podium voor een publiek. Gewoon lekker ergens naar toe werken als groep, de kriebels te voelen achter de coulissen en een kick te krijgen op ‘t podium!

Hoe werkt ‘t bij ons in de lessen?

De groepsindeling maken we aan het begin van het seizoen (augustus/september), de groepen werken een seizoen lang in deze formatie. Het is mogelijk om halverwege het seizoen in te stromen en de lessen te gaan volgen. De meeste lessen die wij aanbieden duren een uur.

Het is altijd mogelijk om in meerdere groepen te trainen. Ook is het mogelijk om binnen een bepaalde periode van de ene les(stijl) naar de andere over te stappen. Wel is daar een hele duidelijke regel voor opgesteld: vanaf de start van het nieuwe seizoen is de mogelijkheid om over te stappen naar een andere les/groep/stijl tot aan de herfstvakantie. Ná de herfstvakantie is overstappen niet meer mogelijk!

Wij beschikken over een selectieafdeling. Deze leerlingen zijn gevraagd om naast hun gewone les in de week extra te trainen op een hoger niveau.
Tijdens de kerstvakantie, de zomervakantie en feestdagen is onze school gesloten. In alle korte basisschoolvakanties is de school gewoon geopend.

De groepen

Met iedere groep wordt anders gewerkt. Zo worden de kinderlessen voor de allerjongste voornamelijk nog gevuld n.a.v. de fantasie van het kind in combinatie met muziek, in verhalenvorm wordt er speels gewerkt naar kinderdans. Met de wat oudere kindergroepen kan er al meer gewerkt worden aan coördinatie van armen, benen, richting en gebruik van de ruimte maar worden de kinderen door de docenten ook “opgevoed” met het daadwerkelijk luisteren naar muziek in combinatie met het gebruiken van de muziek en de expressie die daarbij komt.

Bij de tienerlessen kijken we naar: “wat boeit deze leeftijdsgroep tegenwoordig en welke muziek houdt hen bezig?” De tienergroepen gaan meer aan de gang met de danstechnieken en lichaamsbeheersing.

Iedere groep is anders, iedere groep benaderen we anders, met iedere groep werken we ook anders.  We kijken eerst naar de mensen die voor ons neus staan. Ieder heeft z’n kwaliteiten, ieder op z’n eigen manier. Het is onze taak er bij ieder datgene uit te halen wat mogelijk is!

Waarom de naam “Da Danza”?

“Da Danza” zijn 2 spaanse woorden. Danza betekent DANS, wat wij sowieso al een mooi woord vonden. Het woordje Da betekent DOOR. DOOR DANS, dus. Aan het woord Danza zie je eigenlijk al direct dat het om dans gaat, maar het is toch net even anders. Het zegt ook wel iets over wat wij doen, hoe we denken in ons dansvak en hoe breed wij werken; door dans worden we gedreven, door dans worden we gestuurd, door dans zijn we wie we nu zijn, door dans worden we gelukkig enzovoort.

De 3 letters “a” die in de woorden zitten, gebruiken we in het logo onder de woorden:
Active, Artistic, Ambition… wat ook duidelijk iets zegt over “ons” !