Wat doen wij?

Wat doen wij?

Wie zijn wij? 

Wij zijn een school waarbij de organisatie en docenten dichtbij elkaar staan en altijd zullen proberen de nadruk te leggen op ”plezier in bewegen en dans” en ”werken met de combinatie muziek/dans”. Wij zijn ervan overtuigd, dat als de leerlingen met plezier in de les staan, de kwaliteiten dan uiteindelijk ook beter uitgewerkt kunnen worden.

Wij zijn een school waarbij iedere leerling individuele aandacht krijgt, tenslotte zit iedereen anders in elkaar, zowel fysiek als emotioneel. Dit is ook mogelijk omdat wij altijd proberen de groepen niet te groot te maken, zodat iedereen die aandacht krijgt, zodat iedereen gecorrigeerd kan worden als dit nodig is en zodat iedereen zichzelf goed kan zien in de spiegel.

WIj vinden dat iedereen de gelegenheid moet krijgen om met zijn of haar kwaliteiten lekker te kunnen dansen, ongeacht welk niveau dan ook! Wij zijn een school waarbij iedereen vanaf 3 jaar altijd kan binnenstappen, kan komen kijken, een gratis proefles kan meedraaien en zich vervolgens kan inschrijven.

Wat ons anders maakt dan andere dansscholen, is dat wij naast onze danslessen ook theaterlessen aanbieden! Er wordt bij ons dus niet alleen veel gedanst, maar ook geacteerd en gezongen! De theatergroepen werken elk jaar samen toe aan musicals die zij opvoeren in het theater.

Hoe werkt Da Danza? 

Wij werken met een team van 7 docenten, alle 7 met een echte eigen stijl en een eigen manier van lesgeven, maar alle 7 met het uitgangspunt: Mijn enthousiasme en mijn passie zo goed mogelijk overbrengen aan de leerlingen!

Wij werken met een activiteitencommissie: een aantal mensen die met volle overtuiging de activiteiten, optredens en workshops die we organiseren zo goed mogelijk probeert te ondersteunen en mede te organiseren.

Wij proberen altijd ons seizoen boeiend te houden voor de leerlingen. Bovendien wil iedereen gewoon lekker dansen, niet alleen in de zaal, maar ook op het podium voor een publiek. Lekker ergens naartoe werken als groep, de kriebels voelen achter de schermen en een kick te krijgen op het podium! Aan het einde van elk seizoen geven wij onze grote eindvoorstelling in het theater, met alle leerlingen!

Hoe werkt ‘t bij ons in de lessen? 

De groepsindeling maken we aan het begin van het seizoen (augustus/september), de groepen werken een seizoen lang in deze formatie. Het is mogelijk om halverwege het seizoen in te stromen en lessen te gaan volgen. De lessen duren een uur m.u.v. de intermediate en selectie lessen en onze moderne les. Het is altijd mogelijk om in meerdere groepen te trainen. Ook is het mogelijk om binnen een bepaalde periode van de ene les(stijl) naar de andere over te stappen. Dit kan vanaf de start van het nieuwe seizoen tot aan de herfstvakantie. Ná de herfstvakantie is overstappen naar een andere les niet meer mogelijk.

Tijdens de kerstvakantie, de zomervakantie en feestdagen is onze school gesloten. Verder zijn wij het hele jaar geopend!

De groepen

Met iedere groep wordt anders gewerkt. Zo worden de kinderlessen voor de allerjongste voornamelijk nog gevuld met de fantasie van het kind in combinatie met muziek, in verhalenvorm wordt er speels gewerkt naar kinderdans en gewoon lekker swingen op muziek! Met de wat oudere kindergroepen kan er al meer gewerkt worden aan coördinatie van armen, benen, richting en gebruik van de ruimte, maar worden de kids door de docenten ook ‘opgevoed’ met het daadwerkelijk luisteren naar muziek in combinatie met het gebruiken van de muziek en de expressie die daarbij komt.

Bij de tienerlessen kijken we naar: wat boeit deze leeftijdsgroep tegenwoordig en welke muziek houdt hen bezig? De tienergroepen gaan meer aan de gang met de danstechnieken en lichaamsbeheersing.

Iedere groep is anders, iedere groep benaderen we anders, met iedere groep werken we ook anders. We kijken eerst naar de mensen die we voor ons neus hebben staan. Ieder heeft z’n kwaliteiten, ieder op z’n eigen manier. Het is onze taak er bij ieder datgene uit te halen wat mogelijk is!

Waarom de naam Da Danza?

”Da Danza” zijn 2 spaanse woorden. Da Danza betekent DANS, wat wij sowieso al een mooi woord vonden. Het woordje DA betekent DOOR. DOOR DANS, dus. Aan het woord Danza zie je eigenlijk direct al dat het om dans gaat, maar het is toch net even anders. Het zegt ook wel iets over wat wij doen, hoe wij denken in ons dansvak en hoe breed wij werken: door dans worden we gedreven, door dans worden we gestuurd, door dans zijn we wie we nu zijn, door dans worden we gelukkig enzovoort..

De 3 letters ”a” die in de woorden zitten, gebruiken we in het logo onder de woorden:

Active, Artistic, Ambition.. wat ook duidelijk iets zegt over ons!