Docenten

Docenten

Miranda Heemskerk

Is de eigenaresse van Studio Da Danza en artistiek leider.

Woonachtig in: Waddinxveen

Wat is jouw drijfveer betreft dans?
Dans is een stukje van mij en is gewoon iets wat vanzelfsprekend bij mij hoort. Net zo vanzelfsprekend als; elke dag je haren kammen en 2 keer op een dag je tanden poetsen. Dans is een manier van uiten, dans is voor mij een belangrijke bron van ontlading. Een gevoel wat maar moeilijk uit te leggen is, maar het is naar mijn idee wel iets waarmee je geboren wordt en nooit meer kwijt zal raken. De combinatie van muziek en gevoel brengt mij zowel fysiek als emotioneel aan het bewegen. Op welke manier dan ook brengt het mij aan het dansen. Als ik dans ben ik gelukkig!

Wat wil je bereiken binnen Studio Da Danza?
Studio Da Danza is één groot “danshuis” vol met mensen die wij aan het bewegen willen krijgen op de juiste manier; vól met plezier en passie. Een gezellige sfeer in de school is zo ontzettend belangrijk. De drempel om binnen te stappen moet laag zijn. Iedereen moet zich thuis kunnen voelen. Tenslotte is dans voor iedereen!

Da Danza betekent “door dans”. Door dans worden wij blij, door dans worden wij gedreven, door dans zijn wij wie we nu zijn. De drie “A’s” in de naam Da Danza staan voor active, artistic en ambition.

ACTIVE: natuurlijk staan we voor “actief” in de studio’s maar zeker “actief” betreft activiteiten en optredens !
ARTISTIC: onze artistieke brein wordt volledig gebruikt voor de choreo’s en de shows !
AMBITION: altijd zullen wij werken vanuit ambitie.

Dit zijn niet alleen drie woorden die we koppelen aan de naam van de school, het zijn ook drie sleutelwoorden die eigenlijk alles zeggen over onze/mijn manier van werken. Op het moment als leerlingen de betekenis van deze woorden ervaren binnen de school, binnen de organisatie, bereik ik voor mijn gevoel het juiste.

Wat is jouw doelstelling?
Doorgaan met datgene waar ik nu mee bezig ben. Wat is er fijner dan te werken met datgene wat toevallig ook nog je grootste hobby/passie is? Mijn doel is: gewoon doorgaan met het blij maken van mensen met dans en muziek, het overbrengen van mijn grote liefde voor het dansvak.

Dans is een taal en een gevoel die je moet begrijpen. Het is heerlijk om mensen te overtuigen van die bijzondere taal en dat geweldige gevoel mee te geven. In welke stijl en op welk niveau dan ook! Ik werk met heerlijke docenten en dansers om me heen, zowel binnen m’n school als daarbuiten en daar gaan we gewoon lekker mee verder. Voor de rest zie ik wel hoe alles loopt. Ik neem alles zoals het komt, ik sluit me nergens voor af en zal altijd openstaan voor datgene wat binnen mijn vakgebied past!

Contact:
Tel: 06-42328657
Email: [email protected]

Sabrina Steman

Heeft de leiding over de theaterafdeling en geeft jazzdans aan kids, tieners en volwassenen. Daarnaast geeft Sabrina lekker veel energie in de lessen Zumba, Hiphop en Total Body Workout voor volwassenen!

Woonachtig in: Purmerend

Wat is jouw drijfveer betreft dans?
Toen ik 3 jaar was begon ik met dansen en ben daarna niet meer gestopt. Niet dansen komt in mijn vocabulaire niet voor. Als ik aan het dansen ben, ben ik helemaal in mijn element. Mijn gevoel kan ik tot uiting brengen in een dans en dat voelt als een bevrijding. Zodra er muziek aan staat, begint mijn lichaam te bewegen en ontstaan er in mijn hoofd ideeën voor een choreografie… Heerlijk om helemaal in een dans op te gaan en helemaal nergens aan te hoeven denken. Bij een dans moet je doen en niet denken.

Wat wil je bereiken in de les?
Wat ik wil bereiken is dat ik mijn hele leven kan blijven dansen en dus zorgvuldig met mijn lichaam om ga. Dat wil ik mijn leerlingen ook bij brengen. In mijn lessen is plezier en uitstraling erg van belang. Zonder plezier kan je niet dansen en zonder uitstraling raakt het de mensen niet. En wat is nou mooier dan je publiek mee te laten gaan in jouw dans, door middel van je uitstraling. Daarbij vind ik het ook heel belangrijk om in een les de technische kneepjes bij te brengen. Want hoe fijn je het ook vindt om te dansen, techniek is daarbij wel heel belangrijk (ook om blessures te voorkomen).

Wat is jouw doelstelling?
Het bewust zijn van je eigen lichaam in de ruimte en daarbij ook bewust zijn van de mensen om je heen te ontwikkelen. Dat je jezelf durft te presenteren, je muzikaliteit (ritmegevoel) en coördinatie verder kan ontwikkelen. En door middel van een dans een verhaal te vertellen en daar veel plezier aan kan beleven.

Manouk Heemskerk 

Geeft de hiphop- en dance-mix lessen aan kids en tieners en jazzdans aan groep 4 + 5

Woonachtig in: Waddinxveen

Wat is jouw drijfveer betreft dans?
Bij mij begint alles bij muziek. Muziek is vanaf toen ik nog mini was een deel van mijn leven. Altijd stond er muziek op in huis en vrijwel meteen was het vanzelfsprekend dat ik muziek ging combineren met dans. Mama maakte vroeger haar lessen nog thuis. Je kunt begrijpen dat ik als tweejarig kind vrolijk meeswingde en zong. Ook stond ik dagelijks voor de tv, alles wat met dansen te maken had na te doen en al heel snel werd mijn passie voor dans mega groot. Zodra ik muziek hoor begint mijn lichaam al te kriebelen om te bewegen. Alles loslaten in het ritme en de emotie van de muziek. Om mijn plezier in dans over te kunnen brengen aan anderen vind ik heel mooi. Iets wat ik altijd al wilde doen.

Wat wil je bereiken in de les?

Ik wil al het juiste meegeven wat ik heb geleerd en heb meegekregen vanuit mijn opleiding en het werkveld. Ik wil ervoor zorgen dat iedere leerling in mijn les zich persoonlijk kan ontwikkelen en daarnaast is plezier natuurlijk het belangrijkst, want ik ben ervan overtuigd dat je vanuit plezier het meeste kunt bereiken. Een goede klik met de groep is altijd fijn. Ik streef er naar om de leerlingen veel technieken e.d. mee te geven en dit doe ik op een vrolijke en energieke manier!

Wat is jouw doelstelling?

Mijn doel is om zelf natuurlijk altijd te blijven groeien en genieten als docent, met veel inspiratie en plezier. Het beste, voldane gevoel is als alle leerlingen elke keer weer met een glimlach en veel zin naar de les komen en deze verlaten met het idee echt iets te hebben geleerd en plezier hebben gehad. Dan ben ik mij toch een partij trots!

Frency van Duijn

Heeft de leiding over de Jazz selectieafdeling.

Woonachtig in: Alphen a/d Rijn

Wat is jouw drijfveer betreft dans?
Dansen is mijn leven. Ik ben dans & dans is mij. Er is niks aan dans wat ik niet leuk vind. Het blijft zo interessant en een uitdaging om constant het beste in jezelf naar boven te halen maar tegelijkertijd je nooit te vervelen. Mijn passie voor dans is groot en ik vind het geweldig als ik andere mensen hetzelfde gevoel kan geven.

When the Music and Dance create with accord,
their magic captivates both the heart and the mind.

Wat wil je bereiken in de les?
Vertrouwen, Plezier & Vooruitgang.

Vertrouwen: als 1 groep samenwerken. Ik ben de docent maar dat wil niet zeggen dat de leerlingen geen inspraak hebben. Juist het vertrouwen opbouwen zodat iedereen zich op zijn gemak voelt en juist zijn/haar creativiteit durft te uiten. Elkaar accepteren en enthousiasmeren!

Plezier: met een glimlach de les inkomen maar ook weer uitgaan. Het niet kunnen wachten tot de volgende les weer is.

Vooruitgang: voor mij is het belangrijk dat de leerlingen echt het gevoel hebben dat ze vooruit gaan in hun dans, creativiteit, uitstraling & techniek. Een voldaan gevoel dat ze echt iets geleerd hebben.

Wat is jouw doelstelling?
Durf te dromen en durf je droom na te leven. Laat niemand je ooit tegenhouden in wat je graag wil doen. Laat je hoofd nooit hangen als het even tegen zit want… Als “plan A” niet werkt, heeft het alfabet nog 25 letters meer.

Terence Bempah14434970_1273811929330169_212589691520135137_o

Heeft de leiding over de hiphop selectieafdeling.

Woonachtig in: Amstelveen

Wat is jouw drijfveer betreft dans?
Als klein jongetje hield ik al van dansen. Ik was iemand die veel aan sporten deed, maar stiekem altijd alleen maar wilde dansen. Op mijn 15e begon ik bij een dansschool met lessen. Ik vond het erg leuk en was altijd heel leergierig als het ging om dans. Op mijn 18e deed ik auditie voor een dansacademie en werd aangenomen. Daar leerde ik pas wat dans nou werkelijk inhield en wat je er allemaal mee kon doen. Ik studeerde af en maakte mijn eerste stappen in het werkveld. Als danser ben je nooit uitgeleerd. Er is altijd wel ergens aan te werken.

Dansen is nooit saai, je kunt jezelf altijd verbeteren. Dance with your heart, and your feet will follow!

Wat wil je bereiken in de les?
Ik wil iedere leerling laten groeien en beter maken. Ik leer ze omgaan met hun lichaam waardoor ze sterkere dansers worden. Ik wil ze dingen meegeven die ik ook nu nog leer in het werkveld. Ik geef ze een basis en probeer ze vanuit daar nog meer te laten groeien. Uitstraling en energie vind ik heel belangrijk en dat is ook iets wat ik iedere les behandel.

Wat ik ook belangrijk vind is dat buiten de zware trainingen iedereen ook plezier heeft in de les. Daarom vind ik het ook belangrijk dat iedereen het naar zijn zin heeft. En is er ook altijd tijd voor leuke dingen en teambuilding.

Wat is jouw doelstelling?
Als eerste wil ik mijn passie voor het vak overbrengen op mijn leerlingen. Ik wil dat iedereen plezier heeft in de lessen en zij iedere les met een voldaan gevoel de les uitstappen. Voor mijzelf is mijn doelstelling: nog veel meer te leren in het werkveld. Nog meer te groeien en mijzelf te verbeteren, zodat ik dit weer mee kan nemen naar mijn lessen.

tessa72 - kopieTessa van Dam

Geeft de kinderdanslessen vanaf 3 jaar, klassiek ballet voor kids en dance-mix aan tieners.

Woonachtig in: Rotterdam

Wat is jouw drijfveer betreft dans?
Als klein meisje associeerde ik dans met enorm veel plezier. Dit is mij altijd bijgebleven. Het belangrijkste in het leven is plezier hebben, want daar word je gelukkig van! Het fijne aan dans is dat je en je energie kwijt kan, omdat je lekker in beweging bent, en dat het tegelijkertijd gezellig is met elkaar. Ik vind het een heerlijke uitlaatklep, omdat ik mijzelf helemaal kan geven binnen dans.

Wat wil je bereiken in de les?
Met elkaar veel plezier hebben, maar ook dat je met zijn allen een mooi eindresultaat kunt bereiken. Hierbij vind ik het belangrijk dat er naar je wordt gekeken als individu. Iedereen is anders, beweegt anders en ervaart dingen weer anders. En het mooie aan lesgeven is om bij iedereen het beste naar boven te halen. Als ik dat bij iedereen voor elkaar kan krijgen, ben ik helemaal blij!

Wat is jouw doelstelling?
Dat iedereen aan het einde van het dansseizoen met opgeheven hoofd Studio Da Danza kan verlaten, dat je trots bent op wat je hebt bereikt, dat je een ontwikkeling hebt doorgemaakt en dat je veel plezier hebt gehad in de les en dat je niet kan wachten tot het volgende dansseizoen!

Desi van Dam

Geeft les aan onze boys, onze intermediate lessen Jazz en Hiphop en zo ook de lessen Modern en Danstechniek.

Woonachtig in: Waddinxveen

Wat is jouw drijfveer betreft dans?
Dansen is voor mij net zo natuurlijk en logisch als ademen, horen, zien en voelen. Zonder kan ik eenvoudigweg niet… Het lijkt alsof het van jongs af aan al deel van mij uitmaakte. Dans leert mij mijn gedachten op orde te brengen en het belangrijke van het onbelangrijke te onderscheiden. Het leert mij om mijn omgeving te begrijpen en uiting te geven aan alle fijne maar soms ook verwarrende emoties. Als ik dans ben ik niet langer verlegen en durf ik mooi, lelijk, raar, vreemd en groot te bewegen. Als ik dans durf ik volledig mijzelf te zijn… Ik denk niet langer na over wat goed of fout is!

Wat wil je bereiken in de les?
Als ik dans, choreografeer of lesgeef heb ik maar één doel voor ogen en dat is het uitstralen en overbrengen van passie. Ik hoop met mijn leerlingen passie te delen, te verspreiden en uit te stralen. Het is het beste ingrediënt voor een les vol met plezier, nieuwe ideeën, uitdagingen, ontdekkingen en enthousiasme. Ik wil dat mijn leerlingen zich vrij, ongehinderd en gerespecteerd voelen, zodat zij kunnen dansen, dansen en dansen tot het hoofd en het lichaam tot rust zijn gekomen. Gelukkig of somber, mijn leerlingen moeten altijd bij mij terecht kunnen!

Ik streef ernaar om mijn leerlingen zo veel mogelijk kennis te laten maken met allerlei verschillende stijlen en technieken, zodat er van alles aan bod komt en kennis steeds verder wordt uitgebreid. Bovenal wil ik mijn leerlingen motiveren hun eigen stijl te ontwikkelen. Een eigen manier van dansen, die uniek, persoonlijk en vertrouwd is. Ik ben dan ook altijd opzoek naar vernieuwing. Nieuwe ideeën, nieuwe bewegingen en verrassende elementen. Er gaat niets boven het creëren van veelzijdige, energieke en unieke choreografieën in samenwerking met mijn leerlingen. Choreografieën waar je dansershart sneller van gaat kloppen!

Wat is jouw doelstelling?
De danswereld is continue in beweging. Dag in dag uit wordt er gedanst op elk continent, in elk land en in elke stad. Het is mijn doel om hier zoveel mogelijk van te kunnen genieten, door dans te blijven bestuderen en deze kennis te blijven delen. Dans is meer dan een hobby of een sport! Dansen staat voor mij gelijk aan leven vol overgave!