Docenten

Docenten

Miranda Heemskerk

Is de eigenaresse van Studio Da Danza en artistiek leider.

Woonachtig in: Waddinxveen

Wat is jouw drijfveer betreft dans?
Dans is een stukje van mij en is gewoon iets wat vanzelfsprekend bij mij hoort. Net zo vanzelfsprekend als; elke dag je haren kammen en 2 keer op een dag je tanden poetsen. Dans is een manier van uiten, dans is voor mij een belangrijke bron van ontlading. Een gevoel wat maar moeilijk uit te leggen is, maar het is naar mijn idee wel iets waarmee je geboren wordt en nooit meer kwijt zal raken. De combinatie van muziek en gevoel brengt mij zowel fysiek als emotioneel aan het bewegen. Op welke manier dan ook brengt het mij aan het dansen. Als ik dans ben ik gelukkig!

Wat wil je bereiken binnen Studio Da Danza?
Studio Da Danza is één groot “danshuis” vol met mensen die wij aan het bewegen willen krijgen op de juiste manier; vól met plezier en passie. Een gezellige sfeer in de school is zo ontzettend belangrijk. De drempel om binnen te stappen moet laag zijn. Iedereen moet zich thuis kunnen voelen. Tenslotte is dans voor iedereen!

Da Danza betekent “door dans”. Door dans worden wij blij, door dans worden wij gedreven, door dans zijn wij wie we nu zijn. De drie “A’s” in de naam Da Danza staan voor active, artistic en ambition.

ACTIVE: natuurlijk staan we voor “actief” in de studio’s maar zeker “actief” betreft activiteiten en optredens !
ARTISTIC: onze artistieke brein wordt volledig gebruikt voor de choreo’s en de shows !
AMBITION: altijd zullen wij werken vanuit ambitie.

Dit zijn niet alleen drie woorden die we koppelen aan de naam van de school, het zijn ook drie sleutelwoorden die eigenlijk alles zeggen over onze/mijn manier van werken. Op het moment als leerlingen de betekenis van deze woorden ervaren binnen de school, binnen de organisatie, bereik ik voor mijn gevoel het juiste.

Wat is jouw doelstelling?
Doorgaan met datgene waar ik nu mee bezig ben. Wat is er fijner dan te werken met datgene wat toevallig ook nog je grootste hobby/passie is? Mijn doel is: gewoon doorgaan met het blij maken van mensen met dans en muziek, het overbrengen van mijn grote liefde voor het dansvak.

Dans is een taal en een gevoel die je moet begrijpen. Het is heerlijk om mensen te overtuigen van die bijzondere taal en dat geweldige gevoel mee te geven. In welke stijl en op welk niveau dan ook! Ik werk met heerlijke docenten en dansers om me heen, zowel binnen m’n school als daarbuiten en daar gaan we gewoon lekker mee verder. Voor de rest zie ik wel hoe alles loopt. Ik neem alles zoals het komt, ik sluit me nergens voor af en zal altijd openstaan voor datgene wat binnen mijn vakgebied past!

Contact:
Tel: 06-42328657
Email: miranda@studiodadanza.nl

Manouk Heemskerk 

Geeft de hiphop en dance-mix lessen aan kids, tieners, volwassenen en jazz kids. Daarnaast geeft Manouk modern/jazz, de intermediate lessen jazz en hiphop aan tieners/volwassenen en heeft zij de leiding over de jazz kids selectie.

Woonachtig in: Waddinxveen

Wat is jouw drijfveer betreft dans?
Bij mij begint alles bij muziek. Muziek is vanaf toen ik nog mini was een deel van mijn leven. Altijd stond er muziek op in huis en vrijwel meteen was het vanzelfsprekend dat ik muziek ging combineren met dans. Mama maakte vroeger haar lessen nog thuis. Je kunt begrijpen dat ik als tweejarig kind vrolijk meeswingde en zong. Ook stond ik dagelijks voor de tv, alles wat met dansen te maken had na te doen en al heel snel werd mijn passie voor dans mega groot. Zodra ik muziek hoor begint mijn lichaam al te kriebelen om te bewegen. Alles loslaten in het ritme en de emotie van de muziek. Om mijn plezier in dans over te kunnen brengen aan anderen vind ik heel mooi. Iets wat ik altijd al wilde doen.

Wat wil je bereiken in de les?

Ik wil al het juiste meegeven wat ik heb geleerd en heb meegekregen vanuit mijn opleiding en het werkveld. Ik wil ervoor zorgen dat iedere leerling in mijn les zich persoonlijk kan ontwikkelen en daarnaast is plezier natuurlijk het belangrijkst, want ik ben ervan overtuigd dat je vanuit plezier het meeste kunt bereiken. Een goede klik met de groep is altijd fijn. Ik streef er naar om de leerlingen veel technieken e.d. mee te geven en dit doe ik op een vrolijke en energieke manier!

Wat is jouw doelstelling?

Mijn doel is om zelf natuurlijk altijd te blijven groeien en genieten als docent, met veel inspiratie en plezier. Het beste, voldane gevoel is als alle leerlingen elke keer weer met een glimlach en veel zin naar de les komen en deze verlaten met het idee echt iets te hebben geleerd en plezier hebben gehad. Dan ben ik mij toch een partij trots!

Merel Amsterdam

Heeft de leiding over de hiphop selectie-afdeling. Daarnaast geeft Merel les aan hiphop tieners en de hiphop boys v.a. 6 jaar

Woonachtig: Alphen aan den Rijn:

Wat is jouw drijfveer betreft dans?

Sinds klein af aan is dans al een groot onderdeel in mijn leven. Zonder dans ben ik niet compleet. Het is voor mij dé manier om mezelf te laten zien. De afgelopen 10 jaar is dans een groot geluk geworden in mijn leven. Elke les is een uitdaging, je wilt altijd het beste uit jezelf halen omdat je nooit uitgeleerd bent. Ik geniet volop van elk moment en elke les omdat dit mijn passie is, dit is ook mijn motivatie in de lessen die ik geef.

Wat wil je bereiken in de les?:

Het belangrijkste wat ik in mijn les wil bereiken is plezier. Ik vind het belangrijk dat al mijn leerlingen het leuk vinden in de les die ik geef en hier ook met veel plezier naartoe gaan en uitkijken naar de volgende les. Ook vind ik het heel mooi om te zien dat de leerlingen groeien tijdens mijn les en dat ze zichzelf ontwikkelen in dans. Ik probeer alle leerlingen persoonlijk zoveel mogelijk mee te geven van wat ik op de opleiding en in het werkveld heb geleerd. Hierdoor kan ik mijn kennis aan hun doorgeven en kunnen de leerlingen doorgroeien. Als laatst vind ik het belangrijk dat er in mijn les een veilige leeromgeving gecreëerd wordt zodat niemand zich hoeft te “schamen” als wij iets nieuws doen.

Wat is jouw doelstelling?

Dat iedereen aan het eind van het seizoen trots op zichzelf kan zijn en met een positieve blik kan terug kijken op elke les. Verder hoop ik dat de leerlingen aan het eind van het seizoen kunnen terugkijken op een jaar waar zij allemaal uit hun comfortzone zijn gegaan en zij het verschil kunnen zien in hun dans tussen het begin en het eind van het seizoen. Ook wil ik als docent nog meer leren zodat ik dit kan doorgeven aan mijn leerlingen.

Dionne Ferwerda

Heeft de leiding over de jazz selectie-afdeling

Wat is jouw drijfveer betreft dans?

Vanaf kleins af aan ben ik al bezig met dans. Waar er muziek werd gedraaid, daar stond ik te dansen. Hoe ouder ik werd, hoe meer ik wilde dansen. Door dans vergeet ik even alles om mij heen en geniet ik echt van de muziek en het bewegen. Dansen is voor mij dus echt een genietmomentje. Wat dans zo interessant maakt, is dat iedereen op zijn of haar eigen manier beweegt. Dat inspireert mij.

Wat wil je bereiken in de les?

Plezier staat altijd voorop in mijn lessen. Ik vind de balans tussen lachen, gieren, brullen en hard werken erg belangrijk. Want naast plezier staat vooruitgang ook centraal in mijn lessen. In de les wordt er gewerkt aan danstechniek, creativiteit en muzikaliteit. Door een veilige, vertrouwde leeromgeving te creëren kan iedereen 200% geven en kunnen wij met z’n allen werken naar de top.

Wat is jouw doelstelling?

Het allerbelangrijkste vind ik dat iedereen geniet van het dansen. Dansen is een van de leukste dingen en hoe fijn is het dat wij deze passie met elkaar kunnen delen en elkaar hiermee kunnen inspireren. Samen genieten en doorgroeien is voor mij de meest belangrijke doelstelling.

Melissa Mensink

Heeft de leiding over de theaterafdeling, geeft de lessen Klassiek en Danstechniek en geeft daarnaast lekker veel energie met Hiphop en Zumba voor volwassenen.

Woonachtig: Amsterdam

Wat is jouw drijfveer betreft dans?

Sinds ik mij kan herinneren ben ik al bezig met muziek en dans. Als er muziek aan staat, begin ik vanzelf te dansen en als ik dan stil zou moeten zitten, dans ik wel in mijn hoofd. Ik word er enorm blij van. Als ik dans, is het een moment waarop ik alles vergeet en mij volledig  daarop kan storten. Dans is voor mij een soort gevoel van geluk en ik kan mij geen leven voorstellen zonder.

Wat wil je bereiken in de les?

In mijn lessen staat plezier en jezelf kunnen zijn altijd voorop. Het zou te gek zijn als iedereen elke week met plezier de les in komt en weer kan uitkijken naar de volgende les. Ik hoop te bereiken dat mijn leerlingen ook plezier hebben in hard werken en het proces van groeien en ontwikkelen. Ik denk dat dan de meeste vooruitgang in zowel dans, als creativiteit, als persoonlijk kan plaatsvinden en daar mag iedereen dan trots op zijn!

Wat is jouw doelstelling?

Gelukkig zijn en daar is dans een heel groot deel van. Ik vind het geweldig om de passie die ik heb en het geluk dat ik krijg van dans met anderen te delen. Ik haal enorm veel energie en plezier uit wat ik nu al doe. Het is geweldig om leerlingen en studenten te zien groeien in hun dans, persoonlijkheid en performance en vooral om daar een bijdrage aan te kunnen leveren. Mijn doel is dus om lekker door te gaan met wat ik doe en om zelf nog altijd te blijven leren, ontwikkelen en dansen.

Demilee Warmenhoven

Geeft Dance-Mix aan tieners, Jazz lessen voor tieners en volwassenen en Total Body Workout voor volwassenen.

Woonachtig: Oegstgeest

Wat is jouw drijfveer betreft dans?

Met dans kan ik echt mezelf zijn. Het is voor mij een enorme uitlaadklep en ik doe niets liever. Heerlijk bewegen door de studio en alle hectiek van de dag vergeten. Daarnaast is dans voor mij iets wat mensen samen brengt, gezellig met elkaar dansen en plezier maken. Dàt maakt mij zo gelukkig! Dans is mijn passie waar ik al meer dan 20 jaar van geniet.

Wat wil je bereiken in de les?

Dat iedereen met een big smile de  les uitloopt. Ik vind het belangrijk dat mijn leerlingen met veel zin de les in komen en met een voldaan gevoel de les ook weer verlaten. We voelen ons pas op ons gemak wanneer de leeromgeving veilig en vertrouwd is, dat staat voor mij dan ook op nummer èèn. Naast plezier in de les vind ik het ook belangrijk dat we ‘leren’ want hoe leuk is het nou om ook vooruitgang te zien! Ik wil het hulpmiddel zijn voor leerlingen om het beste uit zichzelf te kunnen halen.

Wat is jouw doelstelling?

Voor mijzelf stel ik het doel om altijd te blijven leren en te groeien, als persoon èn als docent. Dat ik nooit verveeld zal raken met het werk dat ik nu fantastisch vind. En als doel voor mijn leerlingen wens ik dat zij trots kunnen zijn wanneer zij terugblikken op een periode dans. Dat ze nieuwe dingen hebben geleerd, uit hun comfort zone zijn gestapt, mooie dingen hebben laten zien en bovenal, enorm hebben genoten!

Alissa Heemskerk

Geeft Hiphop en Dance-Mix aan de kids.

Woonachtig: Waddinxveen

Wat is jou drijfveer betreft dans?

Dans maakt mij enorm blij. Een dag niet gedanst is een dag niet geleefd, vind ik! Zodra de muziek aan gaat ( iets wat eigenlijk altijd bij mij aan staat ) begin ik te dansen. Het mooiste aan dansen vind ik dat je er je emoties in kunt uitten. Ik vind het ook zo prachtig als ik de kleine kids zie genieten van dans. Zoveel dansplezier, dat maakt mij enorm blij!! Ooit was ik ook zo klein en was danseres/dansdocent als beroep altijd mijn grootste droom. Ik zou al mijn dansplezier graag door willen geven aan mijn leerlingen!!

Wat wil je bereiken in de les?

Plezier is iets wat altijd bovenaan staat bij mij. Ik vind dit erg belangrijk. Daarnaast vind ik het erg fijn als de leerlingen zich vertrouwd voelen in de les en zichzelf kunnen zijn. Betreft de les die ik ga geven bij studio da danza, kleuters vind ik het erg belangrijk om de eerste ontwikkeling mee te kunnen geven op het gebied van dans. Dit voornamelijk uit hun fantasie en belevingswereld.

Wat is jou doelstelling?

Mijn doel in de les is echt plezier maken met elkaar. Ik vind het fantastisch om te zien dat de leerlingen na de les weg gaan met een smile van oor tot oor en niet kunnen wachten op de volgende les!

Che Gue-Lee Matahelumual

Geeft les aan de peuters en kleuters op zaterdagochtend.

Woonachtig: Krimpen a/d IJssel

Wat is jouw drijfveer betreft dans?

Dans is mijn leven! Dans is voor mij als olie voor de motor, een uitlaadklep in goede en minder goede tijden. Mijn manier om te ontspannen. Ik geniet ook er ook echt zo van als ik mijn passie kan delen en ik mijn leerlingen zie dansen. Met name ook peuters en kleuters. Gewoon omdat zij nog zo ‘puur’ kunnen zijn in hun beweging, zo ongedwongen, zonder grens en vooral lekker zichzelf zijn!

Wat wil je bereiken in de les?

Ik vind het vooral belangrijk dat de kinderen lekker plezier hebben in mijn les! Als plezier er is, komt de rest vaak vanzelf. Ook vind ik het belangrijk dat leerlingen zich in mijn les thuis voelen en volledig vertrouwd zijn.

Dit laatste zie ik als heel belangrijk! De kids moeten volledig zichzelf kunnen zijn.

Wat is jouw doelstelling?

Mijn doel is dat leerlingen genieten van mijn lessen. Ik wil een goede sfeer creëren, veel vrolijkheid geven. Het is mijn doel te kunnen zien aan de kids dat zij het volledig naar hun zin hebben in mijn lessen. Zich vrij voelen in hun eerste beweging! Ik vind het fantastisch om ontwikkeling te zien bij de peuters en kleuters en hun de allereerste ‘basis’ mee te geven. Het plezier die ik altijd beleef aan dans wil ik direct bij de allerkleinsten al doorgeven!