Docenten

Docenten

Miranda Heemskerk

Is de eigenaresse van Studio Da Danza en artistiek leider.

Woonachtig in: Waddinxveen

Wat is jouw drijfveer betreft dans?
Dans is een stukje van mij en is gewoon iets wat vanzelfsprekend bij mij hoort. Net zo vanzelfsprekend als; elke dag je haren kammen en 2 keer op een dag je tanden poetsen. Dans is een manier van uiten, dans is voor mij een belangrijke bron van ontlading. Een gevoel wat maar moeilijk uit te leggen is, maar het is naar mijn idee wel iets waarmee je geboren wordt en nooit meer kwijt zal raken. De combinatie van muziek en gevoel brengt mij zowel fysiek als emotioneel aan het bewegen. Op welke manier dan ook brengt het mij aan het dansen. Als ik dans ben ik gelukkig!

Wat wil je bereiken binnen Studio Da Danza?
Studio Da Danza is één groot “danshuis” vol met mensen die wij aan het bewegen willen krijgen op de juiste manier; vól met plezier en passie. Een gezellige sfeer in de school is zo ontzettend belangrijk. De drempel om binnen te stappen moet laag zijn. Iedereen moet zich thuis kunnen voelen. Tenslotte is dans voor iedereen!

Da Danza betekent “door dans”. Door dans worden wij blij, door dans worden wij gedreven, door dans zijn wij wie we nu zijn. De drie “A’s” in de naam Da Danza staan voor active, artistic en ambition.

ACTIVE: natuurlijk staan we voor “actief” in de studio’s maar zeker “actief” betreft activiteiten en optredens !
ARTISTIC: onze artistieke brein wordt volledig gebruikt voor de choreo’s en de shows !
AMBITION: altijd zullen wij werken vanuit ambitie.

Dit zijn niet alleen drie woorden die we koppelen aan de naam van de school, het zijn ook drie sleutelwoorden die eigenlijk alles zeggen over onze/mijn manier van werken. Op het moment als leerlingen de betekenis van deze woorden ervaren binnen de school, binnen de organisatie, bereik ik voor mijn gevoel het juiste.

Wat is jouw doelstelling?
Doorgaan met datgene waar ik nu mee bezig ben. Wat is er fijner dan te werken met datgene wat toevallig ook nog je grootste hobby/passie is? Mijn doel is: gewoon doorgaan met het blij maken van mensen met dans en muziek, het overbrengen van mijn grote liefde voor het dansvak.

Dans is een taal en een gevoel die je moet begrijpen. Het is heerlijk om mensen te overtuigen van die bijzondere taal en dat geweldige gevoel mee te geven. In welke stijl en op welk niveau dan ook! Ik werk met heerlijke docenten en dansers om me heen, zowel binnen m’n school als daarbuiten en daar gaan we gewoon lekker mee verder. Voor de rest zie ik wel hoe alles loopt. Ik neem alles zoals het komt, ik sluit me nergens voor af en zal altijd openstaan voor datgene wat binnen mijn vakgebied past!

Contact:
Tel: 06-42328657
Email: miranda@studiodadanza.nl

Sabrina Steman

Heeft de leiding over de theaterafdeling, geeft jazzdans aan kids, tieners, volwassenen en de lessen danstechniek. Daarnaast geeft Sabrina lekker veel energie in de lessen Zumba, Hiphop en Total Body Workout voor volwassenen!

Woonachtig in: Purmerend

Wat is jouw drijfveer betreft dans?
Toen ik 3 jaar was begon ik met dansen en ben daarna niet meer gestopt. Niet dansen komt in mijn vocabulaire niet voor. Als ik aan het dansen ben, ben ik helemaal in mijn element. Mijn gevoel kan ik tot uiting brengen in een dans en dat voelt als een bevrijding. Zodra er muziek aan staat, begint mijn lichaam te bewegen en ontstaan er in mijn hoofd ideeën voor een choreografie… Heerlijk om helemaal in een dans op te gaan en helemaal nergens aan te hoeven denken. Bij een dans moet je doen en niet denken.

Wat wil je bereiken in de les?
Wat ik wil bereiken is dat ik mijn hele leven kan blijven dansen en dus zorgvuldig met mijn lichaam om ga. Dat wil ik mijn leerlingen ook bij brengen. In mijn lessen is plezier en uitstraling erg van belang. Zonder plezier kan je niet dansen en zonder uitstraling raakt het de mensen niet. En wat is nou mooier dan je publiek mee te laten gaan in jouw dans, door middel van je uitstraling. Daarbij vind ik het ook heel belangrijk om in een les de technische kneepjes bij te brengen. Want hoe fijn je het ook vindt om te dansen, techniek is daarbij wel heel belangrijk (ook om blessures te voorkomen).

Wat is jouw doelstelling?
Het bewust zijn van je eigen lichaam in de ruimte en daarbij ook bewust zijn van de mensen om je heen te ontwikkelen. Dat je jezelf durft te presenteren, je muzikaliteit (ritmegevoel) en coördinatie verder kan ontwikkelen. En door middel van een dans een verhaal te vertellen en daar veel plezier aan kan beleven.

Manouk Heemskerk 

Geeft de hiphop en dance-mix lessen aan kids, tieners, volwassenen en jazzdans aan de schoolgroepen 5 + 6. Daarnaast geeft Manouk modern/jazz, de intermediate lessen jazz en hiphop aan tieners/volwassenen en heeft zij de leiding over de kids jazz-selectie.

Woonachtig in: Waddinxveen

Wat is jouw drijfveer betreft dans?
Bij mij begint alles bij muziek. Muziek is vanaf toen ik nog mini was een deel van mijn leven. Altijd stond er muziek op in huis en vrijwel meteen was het vanzelfsprekend dat ik muziek ging combineren met dans. Mama maakte vroeger haar lessen nog thuis. Je kunt begrijpen dat ik als tweejarig kind vrolijk meeswingde en zong. Ook stond ik dagelijks voor de tv, alles wat met dansen te maken had na te doen en al heel snel werd mijn passie voor dans mega groot. Zodra ik muziek hoor begint mijn lichaam al te kriebelen om te bewegen. Alles loslaten in het ritme en de emotie van de muziek. Om mijn plezier in dans over te kunnen brengen aan anderen vind ik heel mooi. Iets wat ik altijd al wilde doen.

Wat wil je bereiken in de les?

Ik wil al het juiste meegeven wat ik heb geleerd en heb meegekregen vanuit mijn opleiding en het werkveld. Ik wil ervoor zorgen dat iedere leerling in mijn les zich persoonlijk kan ontwikkelen en daarnaast is plezier natuurlijk het belangrijkst, want ik ben ervan overtuigd dat je vanuit plezier het meeste kunt bereiken. Een goede klik met de groep is altijd fijn. Ik streef er naar om de leerlingen veel technieken e.d. mee te geven en dit doe ik op een vrolijke en energieke manier!

Wat is jouw doelstelling?

Mijn doel is om zelf natuurlijk altijd te blijven groeien en genieten als docent, met veel inspiratie en plezier. Het beste, voldane gevoel is als alle leerlingen elke keer weer met een glimlach en veel zin naar de les komen en deze verlaten met het idee echt iets te hebben geleerd en plezier hebben gehad. Dan ben ik mij toch een partij trots!

tessa72 - kopieTessa van Dam

Geeft les aan jazz schoolgroep 4, dance-mix voor jonge tieners. Daarnaast geeft Tessa klassiek ballet aan kids en jonge tieners

Woonachtig in: Rotterdam

Wat is jouw drijfveer betreft dans?
Als klein meisje associeerde ik dans met enorm veel plezier. Dit is mij altijd bijgebleven. Het belangrijkste in het leven is plezier hebben, want daar word je gelukkig van! Het fijne aan dans is dat je en je energie kwijt kan, omdat je lekker in beweging bent, en dat het tegelijkertijd gezellig is met elkaar. Ik vind het een heerlijke uitlaatklep, omdat ik mijzelf helemaal kan geven binnen dans.

Wat wil je bereiken in de les?
Met elkaar veel plezier hebben, maar ook dat je met zijn allen een mooi eindresultaat kunt bereiken. Hierbij vind ik het belangrijk dat er naar je wordt gekeken als individu. Iedereen is anders, beweegt anders en ervaart dingen weer anders. En het mooie aan lesgeven is om bij iedereen het beste naar boven te halen. Als ik dat bij iedereen voor elkaar kan krijgen, ben ik helemaal blij!

Wat is jouw doelstelling?
Dat iedereen aan het einde van het dansseizoen met opgeheven hoofd Studio Da Danza kan verlaten, dat je trots bent op wat je hebt bereikt, dat je een ontwikkeling hebt doorgemaakt en dat je veel plezier hebt gehad in de les en dat je niet kan wachten tot het volgende dansseizoen!

Merel Amsterdam

Heeft de leiding over de hiphop selectie-afdeling. Daarnaast geeft Merel les aan hiphop tieners en de hiphop boys v.a. 6 jaar

Woonachtig: Alphen aan den Rijn:

Wat is jouw drijfveer betreft dans?

Sinds klein af aan is dans al een groot onderdeel in mijn leven. Zonder dans ben ik niet compleet. Het is voor mij dé manier om mezelf te laten zien. De afgelopen 10 jaar is dans een groot geluk geworden in mijn leven. Elke les is een uitdaging, je wilt altijd het beste uit jezelf halen omdat je nooit uitgeleerd bent. Ik geniet volop van elk moment en elke les omdat dit mijn passie is, dit is ook mijn motivatie in de lessen die ik geef.

Wat wil je bereiken in de les?:

Het belangrijkste wat ik in mijn les wil bereiken is plezier. Ik vind het belangrijk dat al mijn leerlingen het leuk vinden in de les die ik geef en hier ook met veel plezier naartoe gaan en uitkijken naar de volgende les. Ook vind ik het heel mooi om te zien dat de leerlingen groeien tijdens mijn les en dat ze zichzelf ontwikkelen in dans. Ik probeer alle leerlingen persoonlijk zoveel mogelijk mee te geven van wat ik op de opleiding en in het werkveld heb geleerd. Hierdoor kan ik mijn kennis aan hun doorgeven en kunnen de leerlingen doorgroeien. Als laatst vind ik het belangrijk dat er in mijn les een veilige leeromgeving gecreëerd wordt zodat niemand zich hoeft te “schamen” als wij iets nieuws doen.

Wat is jouw doelstelling?

Dat iedereen aan het eind van het seizoen trots op zichzelf kan zijn en met een positieve blik kan terug kijken op elke les. Verder hoop ik dat de leerlingen aan het eind van het seizoen kunnen terugkijken op een jaar waar zij allemaal uit hun comfortzone zijn gegaan en zij het verschil kunnen zien in hun dans tussen het begin en het eind van het seizoen. Ook wil ik als docent nog meer leren zodat ik dit kan doorgeven aan mijn leerlingen.

Dionne Ferwerda

Heeft de leiding over de jazz selectie-afdeling

Wat is jouw drijfveer betreft dans?

Vanaf kleins af aan ben ik al bezig met dans. Waar er muziek werd gedraaid, daar stond ik te dansen. Hoe ouder ik werd, hoe meer ik wilde dansen. Door dans vergeet ik even alles om mij heen en geniet ik echt van de muziek en het bewegen. Dansen is voor mij dus echt een genietmomentje. Wat dans zo interessant maakt, is dat iedereen op zijn of haar eigen manier beweegt. Dat inspireert mij.

Wat wil je bereiken in de les?

Plezier staat altijd voorop in mijn lessen. Ik vind de balans tussen lachen, gieren, brullen en hard werken erg belangrijk. Want naast plezier staat vooruitgang ook centraal in mijn lessen. In de les wordt er gewerkt aan danstechniek, creativiteit en muzikaliteit. Door een veilige, vertrouwde leeromgeving te creëren kan iedereen 200% geven en kunnen wij met z’n allen werken naar de top.

Wat is jouw doelstelling?

Het allerbelangrijkste vind ik dat iedereen geniet van het dansen. Dansen is een van de leukste dingen en hoe fijn is het dat wij deze passie met elkaar kunnen delen en elkaar hiermee kunnen inspireren. Samen genieten en doorgroeien is voor mij de meest belangrijke doelstelling.

Fleur van Gent

Geeft de kinderdanslessen. Peuters v.a. 3 jaar en kleuters t/m schoolgroep 2

Woonachtig in: Boskoop

Wat is jouw drijfveer betreft dans?

Voor zo lang als ik me kan herinneren, ben ik bezig met dans. Ik kan alles in dans kwijt. Het is een manier om te ontsnappen aan het normale leven. Ik kan mijn gevoel door middel van dans uiten en zo even helemaal ergens anders zijn. Dans is mijn grootste passie. En datgene waar ik heel veel plezier uit haal. Iedere dag weer. Het mooiste vind ik, als ik mijn passie voor dans over kan brengen en door kan geven aan anderen. En dat dans net zo veel voor anderen gaat betekenen, als dat het  voor mij doet.

Wat wil je bereiken in jou lessen?

Plezier staat voorop. Ik wil dat de leerlingen met een goed gevoel naar de les toe komen en met een nog beter gevoel de les weer uit gaan. Ook zal ik bij iedereen persoonlijk kijken naar groei en ontwikkeling. Iedereen is anders en zal een les ook anders ervaren. Ik ga ervoor dat ik de leerlingen heel veel plezier kan meegeven in de lessen en dat ze ieder voor zich iets van mij kunnen leren. En ik ook iets van hen! Want leren en plezier maken doen we met elkaar.

Wat is jouw doelstelling?

Maak vooral jezelf trots. Jij bent de belangrijkste persoon in de weg die je moet gaan. “ Wees trots op wat je hebt bereikt al heb je nog duizenden dromen, zorg dat je af en toe ook kijkt naar hoever je al bent gekomen! ”

Alissa Heemskerk

Geeft kinderdans aan kids van schoolgroep 3

Woonachtig: Waddinxveen

Wat is jou drijfveer betreft dans?

Dans maakt mij enorm blij. Een dag niet gedanst is een dag niet geleefd, vind ik! Zodra de muziek aan gaat ( iets wat eigenlijk altijd bij mij aan staat ) begin ik te dansen. Het mooiste aan dansen vind ik dat je er je emoties in kunt uitten. Ik vind het ook zo prachtig als ik de kleine kids zie genieten van dans. Zoveel dansplezier, dat maakt mij enorm blij!! Ooit was ik ook zo klein en was danseres/dansdocent als beroep altijd mijn grootste droom. Ik zou al mijn dansplezier graag door willen geven aan mijn leerlingen!!

Wat wil je bereiken in de les?

Plezier is iets wat altijd bovenaan staat bij mij. Ik vind dit erg belangrijk. Daarnaast vind ik het erg fijn als de leerlingen zich vertrouwd voelen in de les en zichzelf kunnen zijn. Betreft de les die ik ga geven bij studio da danza, kleuters vind ik het erg belangrijk om de eerste ontwikkeling mee te kunnen geven op het gebied van dans. Dit voornamelijk uit hun fantasie en belevingswereld.

Wat is jou doelstelling?

Mijn doel in de les is echt plezier maken met elkaar. Ik vind het fantastisch om te zien dat de leerlingen na de les weg gaan met een smile van oor tot oor en niet kunnen wachten op de volgende les!