Corona

Corona

Op dit moment zijn er geen corona maatregelen nodig om te kunnen organiseren en is iedereen vrij om bij ons te kunnen dansen zoals we normaal gewend zijn! Mocht er veranderingen komen, dan communiceren wij dit o.a. op deze pagina.

Corona update 16 januari 2022

Sport en bewegen is belangrijk! Voor iedereen! Zeker nu is het van groot belang goed te zorgen voor jezelf en te zorgen dat je gezondheid op peil blijft! Al zolang en zo vaak is bewezen dat dans gezond is. Zowel fysiek als mentaal! In de afgelopen week hebben veel sport, beweging en dansondernemers hun stem laten horen en zichzelf laten zien in Den Haag om duidelijk te maken dat dit niet langer kan. Woensdag a.s zal de ‘theater wereld’ van zich laten horen en zien d.m.v. een indrukwekkende voorstelling die zij gaan maken IN het theater met een heldere boodschap. Ze trekken het niet langer! De hele theaterwereld ligt nog steeds volledig plat, terwijl juist een theater het publiek zo veilig kan ontvangen! Da Danza heeft alles met het theater, dus duimen wij heel erg hard dat ook deze noodzaak wordt gezien! De cultuursector wordt al zolang zo hard getroffen en vele kleine theaters dreigen ten onder te gaan. Voor alle duidelijkheid; “We lopen zeer zeker niet weg voor onze verantwoordelijkheden maar we moeten ook door met ‘leven’ !!”

Voor nu zijn wij zo blij dat het kwartje lijkt te vallen en dat men sport / bewegen als essentieel gaat zien! We mogen open!! En we kunnen werken vanuit ons NORMALE lesrooster. Het is een tijd geleden dat we deze konden aanhouden. Dus zullen jullie even terug moeten denken: ‘Hoe was het rooster ook alweer?’ haha Onderaan deze brief, kun je het ‘normale’ lesrooster checken (zo lang geleden ) Natuurlijk is dit lesrooster ook te vinden op onze site www.studiodadanza.nl

Naast onze wekelijkse lessen staan er voor dit jaar heel veel toffe dingen in de agenda. Van thema-weken in de school, tot workshops, activiteiten voor kids, optredens, wedstrijden en natuurlijk de show in DE GOUDSE SCHOUWBURG op Zondag 26 Juni. We hebben alle hoop dat we dit kunnen doen, dus werken we daar ook gewoon naartoe, zowel ontwikkelend in de lessen als organiserend op de achtergrond. We gaan er vanuit dat 26 Juni bij iedereen in de agenda staat want alle groepen vanuit de dansafdeling zullen in de show staan (dus ook de peuters!). Zo fijn om weer te doen waar we goed in zijn, waar we blij van worden, wat ons gelukkig maakt. Onze passie voor dans en theater delen!!! Natuurlijk willen we in de dansschool wel verantwoord werken!! Onderstaande maatregelen blijven dus van kracht. Daarnaast gebruiken we gewoon ons gezonde verstand!! Wij vertrouwen op ieder z’n medewerking.
• Een mondkapje is verplicht in de hal voor ouders.
• Een mondkapje is verplicht in de hal voor leerlingen vanaf 13 jaar. Eenmaal in de studio mag deze af.
• Vanaf 18 jaar dient men bij de entree een QR code te laten zien.
• Iedereen boven de 13 jaar dient rekening te houden met de afstand van 1,5 meter Moet je even wachten? Maak gebruik van onze paarse stippen op de vloer!
Laten we plezier maken. Laten we dansen!!!

Groetjes van het Da Danza Team info@studiodadanza.nl

Check het lesrooster op de website

 

Corona Update 28 november 2021

We hebben allemaal de persconferentie gezien en gehoord. We vinden er van alles van…maar wij moeten wel weer door!! Na de persconferentie zijn wij direct opnieuw weer in het standje geschoten van “creatief in oplossingen denken” want ook studio Da Danza zal moeten sluiten om 17.00 uur, waardoor wij genoodzaakt zijn om de lessen die normaal gesproken nà 17.00 uur worden gegeven (de meeste lessen dus) TIJDELIJK te moeten verplaatsen naar het weekend. Gezien we niet alle lessen in het weekend vòòr 17.00 uur kunnen zetten, zullen er een paar groepen TIJDELIJK worden samengevoegd. Sommige groepen kunnen we gewoon in de middag op doordeweekse dagen laten staan maar deze zullen wat eerder starten. Voor de A en B selectieklassen zijn we nog aan het zoeken naar de juiste trainings-oplossing. En i.v.m. de aankomende wedstrijden (die gelukkig gewoon door kunnen gaan) staat de Zondag (voor nu) nog even ‘open’. Naast het feit dat wij alle leerlingen en ouders tevreden willen stellen door alle lesuren zo goed mogelijk compleet in te roosteren, is het goed te weten dat wij ook te maken hebben met 7 docenten. Ieder zal begrijpen; “een mega puzzel!” Nieuwe maatregelen, een nieuw plan, een aangepast lesrooster voor 3 weken. Jullie zien m hieronder, op de homepage van de site en hij zal tevens in de groeps-appen worden gestuurd. Dit aangepaste lesrooster (voor 3 weken) gaat in vanaf MORGEN, Maandag 29 November. We zullen gaan ervaren of dit rooster werkbaar is. Mochten er teveel haken en ogen zijn, dan zullen we er nogmaals naar kijken. Wij willen ons in deze bizarre tijd zo flexibel mogelijk opstellen richting onze leerlingen. Lukt het niet om de les te volgen zoals hij nu voor jou in het rooster staat, dan ben je van harte welkom om een andere les / stijl, op een andere dag te volgen die tevens voor jouw leeftijd staat ingepland. Wij vragen jullie om begrip, gezien wij niet anders kunnen organiseren dan op deze manier. Er zijn eigenlijk geen andere opties. Online ziet niemand meer zitten, buiten mag / kan niet en overdag kunnen we geen lessen indelen vòòr 15.00 uur omdat kinderen / tieners dan zitten met school en volwassenen met werk. Naast het feit dat we de komende 3 weken ons rooster moeten aanpassen omdat we om 17.00 uur moeten sluiten, zijn er een aantal toevoegingen op onze huidige maatregelen. Puntsgewijs op een rij:

• Bij binnenkomst dient iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje te dragen in de ontvangsthal. Dansers mogen deze af als zij eenmaal in de studio zijn.

• Vanaf 18 jaar dient men bij de entree een QR te laten zien.

• Iedereen vanaf 18 jaar dient rekening te houden met de afstand van 1,5 meter Maak gebruik van onze paarse stippen op de vloer!

Wij proberen ons ondertussen nog steeds niet ‘gek’ te laten maken, bij onszelf te blijven en te focussen op de positieve energie die wij in de dansschool krijgen van onze leerlingen! En ondanks maatregelen en aanpassingen zal het in de dansschool gezellig en sfeervol zijn. Zeker ook in de sfeervolle decembermaand!! Natuurlijk zullen wij voor alle groepen zoals altijd zorgen voor een fantastische kerstafsluiting!!

Corona update 5 november 2021

In de dansschool is er weer energie! Wij genieten volop van het feit dat onze lessen weer normaal draaien en dat we weer leuke dingen voor de leerlingen kunnen organiseren. Maar ook het ‘gekwek’ van de kids, het ontmoeten, de verbinding, interactie krijgen, het geluid!! Heerlijk ‘die herrie’ in de school!! Hihi 😊 Da Danza bruist volop van energie! Maar helaas toch nu deze ‘update’ n.a.v. de persconferentie van afgelopen dinsdag 2 november.

Ik wil heel duidelijk aangeven:

Het is niet waar wij voor kiezen. Het is niet dat wij de regels maken maar wij moeten ons er wel aan houden. Ook al heb ik mijn persoonlijke ideeën over de aanpak vanuit het kabinet, ik heb wel een dansschool draaiende te houden! Het mag duidelijk zijn dat ik steeds in contact moet staan met de gemeente. Dat ik betreft onze aanpak akkoord moet hebben vanuit de gemeente, het wordt gecontroleerd en ‘getoetst’.

Vanaf a.s. Zaterdag 6 November zullen wij ons moeten houden aan het volgende:

-Iedereen boven de 18 jaar vragen we bij de entree een QR code te laten zien van een vaccinatie, test (van max 24 uur oud), of een herstelbewijs.

-Als ouders enkel hun kind komen brengen of halen, dan is het dragen van een mondkapje in de ontvangstruimte voldoende maar wel verplicht. Wij willen ouders vragen om niet te vroeg de school in te komen en na het brengen en/of ophalen van het kind de school z.s.m. te verlaten. (tenzij een QR code kan worden laten zien) De ruime ontvangsthal wordt (met het naleven van de ‘mondpakjes regel’) gezien als ‘doorstroom-locatie’!

-Willen ouders langer in de school verblijven voor een kopje koffie en wachten tot de les is afgelopen, dan zijn zij natuurlijk van harte welkom.

Wij zijn in dit geval wel verplicht om te vragen naar de QR code. Na het scannen van de QR code, mag het mondkapje af.

Mochten er vragen zijn n.a.v. bovenstaande, mailt u dan gerust naar info@studiodadanza.nl

Wij proberen ons ondertussen niet ‘gek’ te laten maken, bij onszelf te blijven en te focussen op de positieve energie die wij in de dansschool krijgen van onze leerlingen! 😊                                                    

#AlwaysActive #Keepondancing

Blijf gezond en wees lief voor elkaar!! Groetjes, Miranda

mede namens het volledige team

Corona update 5 juni 2021

STUDIO DA DANZA CORONA-UPDATE
WELKOM TERUG IN DE DANSSCHOOL!

Wat heerlijk dat we stukje voor stukje naar ‘het normale’ kunnen gaan. Zo fijn dat wij iedereen op de hoogte kunnen stellen van
onze extra versoepelingen die wij mogen invoeren vanaf a.s. Maandag 7 Juni:

 • De entreedeur zal tijdens de lessen weer open blijven.
 • Wij mogen weer mensen ontvangen in onze ontvangstruimte!
 • Ouders mogen dus ook naar binnen om hun kind weg te brengen en op te halen.
 • Wij zullen een max. aantal personen in onze ontvangstruimte moeten aanhouden. Mochten we boven het aantal komen, dan zullen wij u vragen toch even buiten te wachten. Wij weten echter dat wij nooit over dit maximale aantal zullen komen.
 • Mocht u als ouder naar binnen willen, dan vragen wij u een gezondheidscheck in te vullen.
 • In de ontvangstruimte is iedereen boven de 13 jaar verplicht een mondkapje te dragen. Gaat u zitten (voor bijvoorbeeld een kopje koffie , dan mag het mondkapje af)
 • Ook in de ontvangstruimte houd iedereen boven de 18 jaar de afstand van 1,5 m aan. Wij hebben paarse stippen op de vloer bevestigd waarop u kunt wachten. Dan weet u zeker dat u de afstand behoud t.o.v. de ander.
 • Groepslessen boven de 18 jaar zijn ook weer toegestaan. Ook de volwassenen mogen nu dus hun les volgen in de dansschool.
 • De kleedkamers en douches zijn weer toegankelijk. Ook voor volwassenen. Je kunt dus ook jouw buitenschoenen in de kleedkamer weer omwisselen voor jouw dansschoenen / sneakers.
 • Ook toiletten zijn weer toegankelijk.
 • Hoewel we in de studio ‘als groep’ mogen werken en eenmaal in de studio ook bij volwassenen geen afstand hoeven te behouden voor onze activiteit, is besloten om voor volwassenen de afstand toch ook nog in de studio te handhaven. De volwassenen hebben in de grote studio les en ieder staat op z’n streepje. Zo houden we het ook in de studio veilig!
 • Alle leerlingen mogen de entree gebruiken bij aankomst maar ook nà de les zullen zij van de entree gebruik mogen maken.

Onderstaande punten waren al bekend en blijven van kracht:

 • Op het moment als de leerling in de afgelopen 24 uur geen koorts heeft gehad, er in hetzelfde huishouden niemand ziek is en hij/zij geen klachten heeft als hoesten of neusverkoudheid, dan is de leerling van harte welkom in de school! Bij twijfel, blijf thuis.
 • De coördinator en docent mag vragen of er klachten zijn. Merkt èèn van hen dat een leerling toch niet lekker en/of verkouden is, dan heeft zij het recht de leerling hierop te wijzen en aan te geven terug naar huis te gaan. Betreft het een kind onder de 12 jaar, dan zal ten aller tijden eerst contact worden opgenomen met de ouder met de vraag het kind te komen ophalen. Het kind kan wachten op een gepaste plek in de school totdat papa of mama er is.
 • Door het bijhouden van onze absentielijsten, kunnen wij terug zien welke leerlingen er wanneer in de school zijn geweest. Ook nieuwe leerlingen zijn welkom maar gezien wij van hen nog geen gegevens hebben in ons leerlingen bestand, zal worden gevraagd direct bij de entree gegevens in te vullen op een gezondheidscheck.
 • Vanaf 13 jaar is het dragen van een mondkapje in de hal verplicht. Eenmaal in de studio mag deze af.
 • In beiden studio’s mogen wij max. 30 dansers ontvangen (onze groepen komen niet aan dit aantal!)
 • De leerlingen en ouders volgen ten aller tijden de instructies van de coördinator en docent op!

We vinden het allemaal zo fantastisch dat we eindelijk weer helemaal open mogen! Maar dit willen we zo houden natuurlijk.
Wij willen alle leerlingen en ouders dus vragen te letten op hun eigen verantwoording betreft de maatregelen.
Het begint tenslotte bij jezelf.
DANK JULLIE WEL!!

Aankomende week gaan we de laatste lessen in voordat we het theater in gaan om onze eigen DANSFILM te maken.
Zondag a.s. 13 Juni is het zover! We gaan er een heerlijke theater-dag van maken!
Mochten er nog vragen zijn? Mail ons!
Groetjes van het Da Danza Team info@studiodadanza.n

Corona Update 16 mei 2021

 STUDIO DA DANZA                       CORONA-UPDATE

YES,….EINDELIJK!

En dan eindelijk mogen we weer naar binnen. Natuurlijk beseffen wij dat onze minister Rutte Maandag nog op de zgn. pauzeknop zou kunnen drukken maar daar gaan we niet vanuit, dus sturen wij bij deze toch gewoon de informatie door met betrekking op de focus: LESSEN IN DE DANSSCHOOL 😊 want dàt is wat we allemaal weer zo graag willen!! Hoewel we dankbaar zijn voor de gastvrijheid van Be Fair en de lessen ook buiten supergoed doordraaien, zijn we gigantisch blij dat we de lessen weer kunnen geven in onze eigen, prachtige dansschool!! De dansschool heeft al veel te lang leeg gestaan. Wel is ervoor gekozen om de volwassen groepen nog buiten te laten trainen. De onzekerheid, onduidelijkheid en de nu nog ‘vage’ maatregelen boven de 18 jaar zorgen ervoor dat we hebben besloten om de lessen ‘Jazz volwassenen’, Hiphop volwassenen’, Hiphop intermediate, Total Body Workout en zumba nog eventjes buiten te laten met hun les. De tiener-groepen waarbij een paar leerlingen al 18 jaar zijn gaan wel naar binnen maar deze leerlingen zullen op afstand van de groep in tweetallen moeten dansen, waarvan de tweetallen ook op 1,5 m van elkaar dansen. De docent zal hen hierin duidelijk begeleiden. Alle andere groepen zullen we vanaf a.s. Woensdag 19 Mei met een glimlach ontvangen IN de dansschool!!!!

Hieronder het plan van aanpak vanaf Woensdag 19 Mei:

LEES GOED ons protocol:

 • Op het moment als de leerling in de afgelopen 24 uur geen koorts heeft gehad, er in hetzelfde huishouden niemand ziek is en hij/zij geen klachten heeft als hoesten of neusverkoudheid, dan is de leerling van harte welkom in de school! Bij twijfel, blijf thuis.
 • Bij de entree zal de coördinator vragen of er klachten zijn. Merkt zij of de docent bij de studio merkt een leerling toch niet lekker en/of verkouden is, dan heeft zij het recht de leerling hierop te wijzen en aan te geven terug naar huis te gaan. Betreft het een kind onder de 12 jaar, dan zal ten aller tijden eerst contact worden opgenomen met de ouder met de vraag het kind te komen ophalen. Het kind kan wachten op een gepaste plek in de school totdat papa of mama er is.
 • Door het bijhouden van onze absentie-lijsten, kunnen wij terug zien welke leerlingen er wanneer in de school zijn geweest. Ook nieuwe leerlingen zijn welkom maar gezien wij van hen nog geen gegevens hebben in ons leerlingen-bestand, zal worden gevraagd direct bij de entree gegevens in te vullen op een gezondheidscheck.
 • Kom niet te laat naar de school maar ook zeker niet te vroeg zodat je niet hoeft te wachten. De deuren zullen op het laatste moment open gaan, zodat ieder direct kan doorlopen naar de les. Op het moment als het hard regent mag de coördinator de leerlingen wat eerder binnen laten. Zij zal hen dan een paarse stip aangeven. (de hal is voorzien van stippen op 1,5 m van elkaar waarop even gewacht kan worden)
 • Ouders die hun kind brengen naar de school en toch even moeten wachten, houden buiten 1,5 m afstand van elkaar.
 • Vanaf 13 jaar is het dragen van een mondkapje in de hal verplicht. Eenmaal in de studio mag deze af.
 • In beiden studio’s mogen wij max. 30 dansers ontvangen (onze groepen komen niet aan dit aantal!)
 • De kleedkamers zullen nog gesloten blijven. Kleed je dus thuis alvast om. Als je bij Da Danza aankomt, heb jij jouw dans/sportkleding al aan. Zo ook jouw binnen-dansschoenen / sneakers. Laat je jas thuis op het moment als je m niet nodig hebt. Neem ook geen tas mee. Enkel een flesje water mocht jij dit nodig hebben in jouw training.
 • Je kunt in de school jouw waterfles niet vullen. Doe dit thuis.
 • Er zal 1 toilet open zijn voor leerlingen. Deze toilet zal na toiletbezoek worden gereinigd.
 • De douches kunnen nog niet worden gebruikt, dus douchen doe je achteraf thuis.
 • De ontvangsthal blijf nog gesloten. Da Danza is dus enkel open voor de lessen en niet voor het ‘vertoeven’ in de hal.
 • Ouders mogen niet mee naar binnen. 
 • Bij de entree worden alle leerlingen opgevangen door de coördinator en bij de ingang van de studio door de docent.
 • Bij de entree wordt gevraagd de schoenen goed te vegen (droog). Bij de studio wordt opnieuw gevraagd de schoenen te vegen (nat). Dit i.v.m. het feit dat ieder binnen komt op zijn dansschoenen en wij zuinig zijn op onze balletvloer.
 • Na afloop van de les verlaat iedereen de studio via de nooduitgang. Als je op iemand wacht bij de nooduitgang, zorg ook dan voor voldoende afstand t.o.v. elkaar. Vanaf studio 2 kan iedereen via de stoep teruglopen naar zijn fiets en/of de parkeerplaats. Op de Donderdag en Zaterdag kunnen de leerlingen de school verlaten via de entree. Dus ook de peuters en kleuters kinderen kunnen (gewoon) worden opgehaald bij de entree. Dit omdat we op deze dagen in 1 studio werken waardoor er geen wissels tegelijk plaatsvinden in de hal.
 • Na de les gaat iedereen direct naar huis.
 • De leerlingen en ouders volgen ten aller tijden de instructies van de coördinator en docent op!

NB: Wij kunnen ons voorstellen dat u denkt: “bovenstaande is toch allemaal niet meer nodig voor kinderen onder de 12 jaar?”

Hoewel het grootste gedeelte van onze leerlingen inderdaad onder de 12 jaar betreft, is het goed te weten dat wij ook met flink wat tieners werken en ook volwassenen. Ook al ligt dit aantal lager, het zorgt er wel voor dat wij hierdoor verplicht zijn om de richtlijnen vanuit de overheid over een breed vlak aan te houden.

We hebben nog meer goed nieuws! Vanaf a.s. Maandag gaan (zo goed als alle) groepen weer naar hun ‘normale’ les-duur.

Alle leerlingen die les volgen van 1 uur binnen de reguliere afdeling, krijgen vanaf a.s. Maandag weer ‘gewoon’ een heel uur les 😊

Zoals je weet, zijn we druk bezig met dè dansfilm op zondag 13 Juni voor alle groepen vanaf 7 jaar. Wij kunnen vertellen, het wordt supertof!!! In de aankomende week zullen de desbetreffende groepen een brief meekrijgen met de nodige informatie. Ook is de dansfilm inmiddels al te bestellen d.m.v. het bestelformulier die je hebt gekregen. Gemist? Deze is ook te vinden op de homepage van de site!                                    

Groetjes van het Da Danza Team                                                                                                info@studiodadanza.nl

Corona Update 18 april 2021

Nog èven volhouden!

Helaas gaan er nog geen versoepelingen plaatsvinden. Ook voor ons niet en moeten we dus opnieuw….’nog èven volhouden!’

Hoewel de meeste leerlingen de leeftijd hebben van onder de 18 jaar en wij heel goed weten dat wij veilig en verantwoord kunnen werken, zullen we ons moeten houden aan ons protocol. Opnieuw heel diep inademen en weer door……

De lessen buiten lopen hartstikke goed. Dat maakt ons blij. Soms laat het weer ons in de steek en moeten we het besluit nemen om de les online door te zetten maar voor het grootste gedeelte draaien we alle lessen nu buiten. En dat doet ons goed. In de buitenlucht, contact met de docent en de interactie van elkaar. Zo genieten!

We hebben een fijn berichtje door te geven! Door een aantal praktische veranderingen in de organisatie, kunnen we gelukkig weer zo goed mogelijk naar de ‘normale’ les-duur. De reguliere lessen van een uur kunnen van 45 naar 55 minuten en dat is heel erg fijn! Ook de intermediate groepen en de selectieklassen kunnen weer langer trainen. In het lesrooster zelf veranderd niet veel. Alleen de lessen zijn weer langer 😊 Dit gaat vanaf a.s. Maandag al in!

Bij deze brief vind je het lesrooster met de tijdsduur aangepast. Het rooster is ook op de site terug te vinden.

Zoals iedereen inmiddels weet zijn we met alle groepen druk bezig met een ‘eindpresentatie’. Allemaal zo anders dan normaal maar ook zò tof en zeker niet minder leuk! Mocht je dit even kwijt zijn, dan kun je deze informatie vinden en terug lezen in de laatste nieuwsbrief die je ook is geplaatst op de site onder pagina ‘nieuwsbrief’. Het doet de leerlingen zo onwijs goed om te voelen dat we echt daadwerkelijk ‘naar iets toe werken’!!

Voor alle activiteiten / presentaties / optredens van de dansafdeling is de juiste groepskleding nodig. Een groot gedeelte van de leerlingen heeft deze groepskleding natuurlijk al maar wij weten dat er leerlingen zijn die nog niet beschikken over de groepskleding en/of schoenen. Kleding kan inmiddels natuurlijk ook te klein zijn.

Goed te weten:

Anja Verbaan van Away Fashion komt weer onze kant op. Je kunt passen, informeren en aanschaffen mocht je nog iets nodig hebben voor de optredens. Omdat de dansschool nog is gesloten, zal ook zij naar het terrein komen van voetbalvereniging Be Fair. Zij zal komen op: Zaterdag 8 Mei van 09.30 – 13.00 uur  &  Woensdag 12 Mei van 15.00 – 17.30 uur. De kleding is ook online te bestellen via www.away-fashion.nl. Op de site van Da Danza www.studiodadanza.nl kun je onder pagina ‘over ons’ en vervolgens ‘groepskleding’ ook een link vinden naar Anja voor de kleding. Als je de dansstijl en leeftijd doorgeeft, dan weet zij exact wat er nodig is en zal zij het toesturen. Zijn er twijfels of toch vragen, dan is het natuurlijk prima als je even een mail stuurt naar info@studiodadanza.nl. Wij beantwoorden de vraag altijd binnen 2 dagen!

Dè dansfilm op Zondag 13 Juni:

De groepen die staan ingedeeld voor het maken van de dansfilm, krijgen binnenkort een bestelformulier mee voor de film.

Want de dansfilm is te bestellen. YES! Voor euro 12,– kun je thuis op de bank met elkaar heerlijk genieten van het toffe eindresultaat! Informatie over deze dag (met name de tijden e.d.) krijg je zo snel mogelijk.

Zo ook natuurlijk over de andere activiteiten en presentaties 😊

Klik hier voor de Corona Update 28 februari 2021

Update 13 februari 2021

Studio Da Danza gaat naar buiten!

Zoals eerder aangegeven staat onze focus nu op het lesgeven BUITEN! Hier hebben wij ontzettend veel zin in! Iedereen heeft er behoefte aan om elkaar te zien, elkaars energie te voelen en interactie te krijgen van elkaar! Er is weer gepuzzeld om een goed buitenrooster te maken. Let op: Dit zelfde rooster houden wij òòk aan als we onverhoopt toch online zullen moeten i.v.m. slecht weer. Er is dus een ander, nieuw rooster opgesteld t.o.v. het online rooster van de afgelopen weken. Geen paniek, deze is bijna exact hetzelfde als het huidige ‘normale’ rooster. Dit zorgt ervoor dat ‘bijna’ iedereen weer z’n eigen les kan draaien, in z’n eigen groep. Nog steeds geven wij daarnaast ieder de mogelijkheid om de andere lessen te volgen die in het rooster staan voor zijn/haar leeftijd. Deze mogelijkheid wordt geboden om ‘te compenseren’!!!

Wanneer starten de buitenlessen?

Vanaf a.s. Maandag 15 februari zal het buitenrooster van start gaan. Zie bij deze ook het buitenrooster mee gemaild. Let op: onderstaande groepen zullen helaas (door de leeftijd 18+ of om een andere reden) nog even online blijven doorgaan: jazz volw., hiphop volw., zumba, total body workout, modern, jazz interm., hiphop interm., kinderdans 3+4 jr, kinderdans schoolgr. 1 & 2.

Waar gaan we de lessen geven?

 • Voetbalvereniging Be Fair, Waddinxveen (Toernooiweg 101) (dezelfde locatie als onze buitenlessen van vorig jaar) Wij zijn heel blij dat het bestuur van Be Fair ons wederom de mogelijkheid heeft gegeven om te kunnen dansen bij hen. Er zijn een aantal maatregelen die we extra hanteren betreft de locatie: – Be Fair heeft een hek bij de entree. De kids worden hier opgevangen door de coördinator en de tieners door de docent. Helaas mogen er geen ouders het terrein op, dus vragen wij u buiten het hek te blijven. Dit is tevens een regel opgesteld door Be Fair.
 • Bij het wegbrengen en ophalen van uw kind vragen wij u zelf de verantwoordelijk te nemen en de 1,5 meter in acht te nemen. Denk aan anderen en geef elkaar voldoende ruimte. Wij moeten ook buiten het hek groepsvorming vermijden. Is uw kind binnen en de les is gestart, blijf dan niet hangen maar verlaat direct de parkeerplaats. Wij verwachten dat ieder zich zal houden aan de regels en de bekende maatregelen. Mochten ze niet worden nageleefd, dan zijn wij genoodzaakt hier iets van zeggen!
 • Wij maken een uitzondering bij onze allerkleinste leerlingen, met goedkeuring van de gemeente. Ook bij de kinderdanslessen mogen ouders niet mee naar binnen en vragen we ze af te zetten en niet het terrein te betreden. Mocht het echter zo zijn dat het echt niet gaat zonder papa of mama, kunt u bij het hek blijven staan. Vanaf hier kunt u als ouder het kind zien en naar elkaar zwaaien. Dit echter alleen bij uitzondering, op het moment als het kind moeite heeft om de ouder los te laten en het kind de les anders niet wil volgen!
 • Tieners die zelfstandig op de fiets komen, kunnen hun fietsen parkeren op het terrein. Ook hier zullen wij letten op een goed verloop, door om en om hun fietsen naast elkaar te zetten en niet allemaal tegelijk.

Daarnaast willen we ieder vragen rekening te houden met het volgende:

 • Thuis plassen, thuis omkleden, thuis douchen (bij plas-twijfel voor kleuters, luier om).
 • Kom op tijd maar niet te vroeg om groepsvorming te voorkomen.
 • Blijf na de les niet hangen maar ga meteen naar huis.
 • Kun je alleen komen, kom dan alleen (neem geen vrienden mee, ze kunnen toch niet blijven kijken).
 • Tieners v.a.13 jr krijgen een plek aangewezen en dienen 1,5 meter afstand te houden van elkaar en de docent.
 • Heb jij of iemand uit je huishouden enige klachten, blijf dan thuis!
 • De docent zal lesgeven op gepaste afstand.

Het is winter en het kan koud zijn. Hou daarom ook rekening met het volgende:

 • Trek warme kleren aan! Denk aan een dikkere trainings / joggingsbroek, een lekkere warme trui, een jas en een muts op. Denk ook aan laagjes kleding. En dan lekker hard dansen, dan worden we vanzelf warm!
 • Ook zijn goede buitenschoenen een must, betreft de harde ondergrond.
 • Flesje water meenemen mag, maar je kunt deze niet bijvullen. Zorg ook dat je een eigen hebt, delen mag niet!
 • Mocht je meerdere lessen achter elkaar volgen, dan mag je in het kwartiertje ertussen even wachten bij ons. Denk er dan ook aan dat je je warm aan kleed, tot je volgende les weer begint. Zit er bv. een uur tussen jou 2 lessen, dan vragen we je even naar huis te gaan tussendoor. Je kan helaas natuurlijk niet binnen wachten op de buitenlocatie, dus het is niet verstandig om dan zo lang te blijven wachten.

Let op. We maken een belangrijke, duidelijke afspraak:

 • Naast dat het nog koud kan zijn, kan het weer ook nog alle kanten op betreft wind, regen (en wie weet ook nog sneeuw). Betreft ‘het weer’ hanteren wij het volgende: We bekijken het weerbeeld per dag. Zien wij op de weersvoorspellingen dat het droog blijft, dan dansen we lekker buiten! Koud is niet erg, daar kunnen we ons op kleden maar wordt er tevens veel wind en regen verwacht, dan gaat de les buiten niet door en gaan we alsnog online. Er is dus altijd les. Lukt het buiten niet, dan is de les binnen online. Dit communiceren wij via onze groepsapps op de ochtend zelf vòòr 12.00 uur. Hoor je niets van ons vòòr 12.00 uur, dan gaan we gewoon lekker naar buiten! Mocht het tijdens de lessen toch gaan regenen, dan kunnen we schuilen onder de 2 overkappingen waarover de locatie beschikt. Onthoud: van een beetje wind of miezer krijgen we niks. We zijn niet van suiker! Natuurlijk kijken we wel wat verantwoord is, ook voor onze docenten gezien zij meerdere uren achter elkaar buiten werken.

Wij hebben er alle vertrouwen in dat we d.m.v. bovenstaande alles ook buiten goed kunnen laten verlopen. Ook dit doen we samen! Zo fijn om iedereen weer in ‘real live’ te zien. We gaan voor flink wat positieve energie zorgen bij Be Fair. Zin in , tot volgende week!

Liefs van het Da Danza Team

info@studiodadanza.nl

Update 31 januari 2021

Zie hier meer info

Lockdown per 15 december 2020

Zie hier meer info

Protocol Studio Da Danza (v.a. 19-10-2020)

Lestijden:

 • De lessen van studio 1 en 2 zullen niet tegelijk starten en eindigen. De tijden van het rooster lopen op zo’n manier zodat de wisselingen van de groepen vanuit studio 1 en 2 niet tegelijk zullen plaatsvinden.
 • Bij een wissel van groepen in de leeftijd boven de 18 jaar zal de groep die les heeft gehad eerst naar buiten komen, voordat de volgende groep naar binnen wordt gelaten. Iedereen komt dus op het allerlaatste moment naar de school zodat je niet (lang) hoeft te wachten.. Ieder geeft elkaar de ruimte tijdens de wisseling. Het is ieder z’n eigen verantwoording om òòk buiten de veilige afstand van 1,5 meter in acht te nemen. Houd ook buiten1,5 meter afstand van elkaar.

Entree / ontvangstruimte:

 • Mocht men toch even moeten wachten totdat de deur open gaat en het is slecht weer, dan mogen ook leerlingen boven de 18 jaar al voor de start van de les naar binnen. In dat geval, worden de ‘stippen’ als ‘wacht-plek’ gebruikt die op de vloer zijn aangegeven. Ieder neemt direct plaats op een stip, welke op 1,5 meter van elkaar op de vloer zijn geplakt. Mocht het nodig zijn, zal dit gecoördineerd worden door de begeleider bij de entree of de docent.
 • Iedereen boven de 18 jaar desinfecteert de handen bij de entree.
 • Leerlingen volgen vanaf de entree direct de instructies op van de begeleider en vervolgens de docent.
 • De begeleider bij de entree / het baliepersoneel zal een gezichtsmasker dragen.
 • De ontvangstruimte is gesloten voor ouders en buitenstaanders. Bij een enkele situatie mag er een uitzondering worden gemaakt, mocht het echt nodig zijn. In dit geval vragen wij een gezondheidscheck in te vullen bij de entree.
 • Bij binnenkomst in de ontvangstruimte is iedereen vanaf 13 jaar verplicht een mondkapje te dragen. Het mondkapje mag pas af in de studio. 
 • Na binnenkomst loop je direct door naar de studio. Na afloop van de les loop je direct door naar buiten. De ontvangstruimte mag niet worden gebruikt om te vertoeven / te wachten maar is voor nu enkel een ‘verkeersruimte’.

– Op het moment als de peuter niet naar binnen durft zonder papa of mama, dan mag 1 ouder meelopen met het kind nadat er een gezondheidscheck is ingevuld. De juf neemt het z.s.m. over.

– Ouders van nieuwe leerlingen kunnen informatie krijgen bij de entree. Op elke wissel is een begeleider bij de entree aanwezig om informatie over lidmaatschappen, inschrijvingen e.d. te verstrekken.

– Bij het volgen van een gratis proefles van een evt. nieuwe leerling mag er door 1 ouder de laatste 10 minuten worden gekeken in de les naar zijn/haar kind. In dit geval vragen wij ook een gezondheidscheck in te vullen bij de entree.

– Leerlingen worden altijd opgevangen bij de deur door een begeleider of docent.

Gezondheid / klachten:

 • Zijn er geen klachten als niezen, hoesten en heeft zij/hij in de voorgaande 24 uur geen koorts gehad, dan is men welkom.
 • Is er binnen het huishouden niemand ziek en er heeft niemand gezondheidsklachten zoals boven vermeld, ook dan mag men de school betreden.
 • Mocht de begeleider of docent toch klachten ontdekken bij de leerling, dan zal zij de leerling verzoeken alsnog naar huis terug te keren. Mocht het om een leerling gaan jonger dan 12 jaar, dan zal er natuurlijk eerst contact worden opgenomen met de ouder.
 • De organisatie mag verwachten dat er een melding komt op het moment als een lid een test gaat doen, heeft gedaan en/of in quarantaine zit.

Kleedruimte / toilet:

 • De kleedruimten zijn gesloten.
 • Iedereen kleed zich thuis al om. De buiten-schoenen kunnen worden omgewisseld voor binnen-schoenen op de stip op de vloer.
 • Er wordt 1 toilet beschikbaar gesteld om te gebruiken. Het toilet zal na elk gebruik worden gereinigd.

Studio / les:

 • In de studio wordt een ‘dansplek’ aangewezen voor de leerlingen boven de 18 jaar, welke is aangegeven d.m.v. een tape-streep op de vloer.
 • Leerlingen boven de 18 jaar raken elkaar in de beweging niet aan en dansen constant op 1,5 meter afstand van elkaar.
 • Iedereen boven de 18 jaar zal op haar/zijn ‘eigen’ plek dansen.
 • Er zal in de studio geen verplaatsing van leerlingen boven de 18 jaar door de ruimte heen zijn wanneer er geen 1,5 meter afstand kan worden gewaarborgd.  

Werknemers:

 • De docenten zullen ten aller tijde gebruik maken van de aanwezige absentielijsten, zodat zij weten welke leerlingen wanneer in de les aanwezig waren en de organisatie achteraf kan terug kijken, mocht een onderzoek nodig zijn.
 • De docenten en de baliemedewerker werken met een gezichtsmasker op. Dit betreft in de ontvangstruimte constant.

In de studio tijdens alle lessen met leerlingen boven de 18 jaar of een gedeelte daarvan.

 • Tijdens lessen met leerlingen boven de 18 jaar of een gedeelte daarvan, mogen de docenten zich met een mondmasker verplaatsen door de groep, door de zaal om op verbale wijze correcties en aanwijzingen te kunnen geven. Echter alleen op 1,5 meter afstand.