Corona Update

Corona Update

Op dit moment leven we maar in een rare wereld. Het is de kunst om er vanuit gezond verstand mee om te gaan, positief te blijven en met een flinke dosis geduld er het beste van te maken! Ook Da Danza maakt er maar het beste van. Niet kijkend naar wat we niet kunnen maar naar wat we wèl kunnen. Helaas is dat op dit moment niet meer dan online onze lessen geven. Ook al is het anders, we kunnen ‘iets’ en zijn blij dat er zoveel leerlingen hun les(sen) volgen! We kunnen niet anders dan ‘roeien met de riemen die we hebben!!’. Helaas is het niet mogelijk te restitueren op lesgeld. Heel eerlijk geef ik aan, dat als ik voor alle leerlingen ga restitueren op lesgeld, Da Danza het niet vol zal kunnen houden. Het enige wat ik kan doen, is ‘andere les-momenten’ aanbieden zodat ieder wèl aan de uren kan komen. Goed te weten, is dat Da Danza het moet doen ZONDER ENIGE subsidie vanuit de gemeente of steun vanuit overheid.

Het is afwachten of er ‘iets’ aan financiële steun wordt gegeven aan Da Danza door de gemeente Waddinxveen die geld heeft ontvangen vanuit het steunpakket voor cultuur die door de overheid is vrijgemaakt. Het stelt mij teleur dat er binnen de gemeente op dit punt nog steeds geen stappen zijn gemaakt en ik (ondanks het feit dat ik al zo vaak contact heb gezocht en het nodige aan informatie heb aangeleverd)

nog steeds niets hoor of zie!!! De gemeente mag best inzien dat Da Danza het (ook) zwaar heeft op dit moment en een grote maatschappelijke functie heeft voor kids / jeugd in Waddinxveen.

Iedereen is helemaal klaar met het ONLINE. Geloof me,…wij ook!! Het allerliefst gaan we natuurlijk de dansstudio’s in en pakken ‘de gewone’ draad weer op. Mocht dit na 9 februari nog niet kunnen, dan kan ik jullie vertellen dat we naar buiten gaan! Naar mijn idee snakt iedereen naar zuurstof. Daarnaast is het zo fijn om elkaar weer in levende lijve te zien, de energie van de docent weer te voelen en interactie te krijgen van elkaar. Samen weer dat plezier beleven wat wij halen uit dans en theater!!

De goedkeuring is er om naar buiten te gaan met alle groepen onder de 18 jaar. Boven de 18 jaar is mogelijk maar volgens een aantal (andere) maatregelen. Wij kijken intern nog even of het òòk voor de volwassenen te doen is om volgens dit protocol buiten aan de slag te gaan. Wordt vervolgd….

Iedereen kan er dus vanuit gaan dat we vanaf Maandag 8 Februari volgens een aangepast rooster onze lessen voor alle leerlingen onder de 18 jaar buiten zullen geven. Het rooster voor buiten zal volgende week worden doorgemaild en worden doorgestuurd via de groeps-appen. Het kan zijn dat we nog even wachten met de peuters v.a. 3 jaar en kleuters om naar buiten te gaan. Wij zullen aankomende week contact zoeken met de ouders van deze jongsten leerlingen. Wij horen graag hun mening.

Natuurlijk kijken we verder de komende maanden in! Want je hebt het echt mis als je denkt dat we stil staan! Ondertussen zijn we (zo goed

als we kunnen) aan de slag met de optredens die staan op zaterdag 3 Juli. We hebben zelfs een plan A, B èn C! Drie totaal verschillende mogelijkheden om optredens te geven. Voor welke optie we kunnen gaan, hangt natuurlijk af van de ontwikkelingen rondom corona. Op dit moment gebeurd er veel ‘voorwerk’ aan organisatie maar echt ‘doorgaan’ kunnen we nu natuurlijk nog niet. Zodra we weten voor welke optie we kunnen gaan, zullen we in de hoogste versnelling organiseren en ons focussen op de shows. Ik laat alvast ‘iets’ los…. Je kunt denken

aan bijvoorbeeld livestream vanuit de goudse schouwburg, het maken van een film in het theater, het maken van een film op verschillende locaties, aangepaste shows op een buitenlocatie. Natuurlijk vanuit de juiste maatregelen die op dat moment van kracht zijn!

De grote vraag “Waar zouden we ons op een gegeven moment ècht op kunnen richten?” De opties waar we op de achtergrond mee bezig zijn, hebben stuk voor stuk hun eigen charmes. Maar onthoud;…

Hoe, op welke manier en waar dan ook, op Zaterdag 3 Juli (en misschien ook zondag 4 juli) gaan de leerlingen optreden!!!

Betreft ‘verder kijken’: hou ik natuurlijk ook het gegeven in m’n achterhoofd dat de leerlingen die niet alle lessen volgen die op dit moment voor hun leeftijd in het online rooster staan, dan niet aan hun volledige uren komen. Ik wil dit compenseren met een weekend die wij inplannen vol gezet met lessen, die iedereen volop (gratis) mag volgen. Dit wordt een tof, energievol weekend met de nadruk op ‘plezier!!’ Want laten we onze grote passie voor dans en theater vooral niet vergeten! Naast het aanbod om nu ‘alle andere’ lessen te volgen die voor ieder z’n leeftijd staat ingeroosterd, organiseren we dus tevens een weekend waarin ieder dus nog extra de mogelijkheid krijgt om

‘in te halen’. Zodra wij deze data kunnen inplannen, laten wij dat direct weten!

Wat ik eerder aangaf; het enige wat ik kan is zo goed mogelijk ‘andere les-momenten’ aanbieden. Ik hoop op ieder z’n begrip en vertrouwen!

Deze aankomende week gaan we dus nog online en hopen wij iedereen weer op ons schermpje te zien verschijnen. En natuurlijk mag het hele gezin lekker meedoen. Energie in de huiskamer!!!

En dan vanaf Maandag 8 Februari NAAR BUITEN!! Info hierover krijgt ieder volgende week. Onthoud steeds waar Da Danza voor staat:

#AlwaysActive

Ik wens iedereen gezondheid, wijsheid en liefde naar elkaar toe 😊

Vriendelijke groetjes, Miranda Heemskerk

info@studiodadanza.nl

Ook namens het gehele team van Studio Da Danza

Reageren is niet mogelijk.