Corona update – Lock down

Corona update – Lock down

Nèè he!…..niet weer!

Dàt was onze eerst reactie!

Helaas hebben we te horen gekregen dat we wederom gedwongen worden om onze deuren te sluiten, tot 19 Januari. Natuurlijk voelde ook wij wel aankomen dat er strengere maatregelen aan zaten te komen maar dat ze zo abrupt van de ene op de andere dag genomen zouden worden, hadden wij niet verwacht. In 1 keer moest vandaag de knop om en moesten we opnieuw schakelen. Ik moet eerlijk zeggen dat dit ons zwaar valt. De afgelopen periode hebben we keihard ons best gedaan om een omgeving te creëren waar iedereen veilig kan bewegen en hebben we nauwkeurig ons protocol aangehouden die klopt van A tot Z en gewoon hartstikke goed in elkaar zit. Wij (en jullie ook) weten hoe belangrijk bewegen is. Zeker in deze tijd! Daarnaast is muziek, dansen en zingen voor ons allemaal een uitlaadklep, wat ook in deze tijd (waarin al zoveel niet mag en kan) zo ontzettend belangrijk is. We waren in de lessen zo ontzettend lekker bezig. En dan nu opnieuw dicht.

Een enorme teleurstelling voor ons allemaal maar we hebben geen andere keuze en nemen natuurlijk onze verantwoordelijkheden!

Opnieuw valt dit zwaar voor Da Danza. Wat ik al eerder aangaf, is dat het bestaan van de dansschool afhankelijk is van de lidmaatschappen. Het feit is daar, dat er voor cultuur (nog steeds) geen steunpakket is vrijgemaakt (er wordt veel geroepen en geschreven maar er gebeurd helaas nog niets) en Da Danza  0% subsidie krijgt vanuit de gemeente. Op eigen kracht moet ‘het hoofd boven water gehouden worden’. Daarnaast  moeten we niet vergeten dat alle kosten voor Da Danza gewoon doorlopen. Denk bijv. aan onze vak-docenten maar ook aan het prachtige (eigen) pand waarvan ook de vaste lasten gewoon elke maand weer terug komen. Er wordt veel gevraagd op het punt ‘flexibiliteit’. Het wordt steeds moeilijker om maar weer mee te buigen en aan te passen.

Maar we houden de moed er in. Proberen altijd in oplossingen te denken, dus nù ook!

Hoe nu?

De groepen die altijd op de dinsdag les hebben, zijn al eerder vandaag op de hoogte gesteld van het feit dat zij vandaag online les hadden. Ook voor alle andere groepen is een aangepast rooster gemaakt (behalve voor de maandag-groepen want die mochten gisteren nog gewoon)

Deze laatste week vòòr de kerst vakantie gaan we ONLINE! Wij willen gewoon heel erg graag dit rare, bizarre jaar zo goed mogen SAMEN vrolijk en feestelijk afsluiten. Natuurlijk volledig in kerst-sfeer. Veel kerstverlichting en versiering is vandaag vanuit de ontvangsthal richting studio gesjouwd om hier een super gezellig kerst-huiskamertje van te maken. Vanuit de studio komt de docent jullie huiskamer weer in. Natuurlijk dit keer in kerst-outfit. Iedere groep zal via de eigen groeps-app op tijd op de hoogte worden gesteld van de meeting ID codes die je kunt gebruiken om in te loggen. Ook nog even met een kleine uitleg. Zo hopen wij iedereen toch nog even te ontmoeten voor de kerstvakantie. Natuurlijk volgens het plan wat er al was: Dresscode: KERST 😊

Met z’n allen kunnen we nu niet heel erg uit ‘de voeten’ en ‘zitten / hangen’ we daardoor al veel teveel. Dus natuurlijk mag de hele familie meedoen! Allemaal lekker actief! Dus huppekee, trek je kerst-outfit aan en doe lekker mee. Aktie en Da Danza kerstplezier in de huiskamer!!

En na de kerstvakantie?

Ook voor de 2 weken nà de kerstvakantie zullen we in oplossingen denken en er alles aan doen om goed te organiseren.

Hoe en wat,….dàt houden we voor nu nog even ‘in het midden’ maar wij gaan heel erg hard nadenken. Wat werkt het beste? Hoe komen we zo dicht mogelijk bij de behoefte? Wat is praktisch goed te doen? enz. enz…. Vervolgens gaan we voor de 2 weken tot 19 januari een plan van aanpak maken waarvan we iedereen natuurlijk z.s.m. op de hoogte zullen brengen! Ieder weet:

Da Danza zal altijd actief zijn. In deze corona-tijd gebruiken we niet voor niets de tekst  #AlwaysActive. Die tekst leven we na!!

Ondertussen duimen we voor iedereen dat alles rondom ‘corona’ de goede kant op zal gaan. Het jaar 2020 was een moeilijk jaar, een bizar jaar maar ook een bijzonder jaar. En hoe zwaar ook, het heeft ons ook goede dingen gebracht. Het ‘anders’ denken en organiseren heeft ervoor gezorgd dat we met elkaar de dingen vanuit een ander perspectief hebben kunnen zien. Daarnaast heeft het zeker de creativiteit geprikkeld. Toch kunnen we niet wachten om het jaar 2020 na deze ‘online-kerst-feestweek’ af te sluiten. Met een harde klap.

OP naar 2021!! We willen het nieuwe jaar omarmen. Ook wij hopen dat 2021 een jaar zal worden voor iedereen waarin we met z’n allen weer meer mogen en kunnen. Ook Da Danza op het gebied van dans en theater. Gewoon ‘doen wat we zo graag doen’. Niet alleen in de studio’s maar ook daarbuiten. Wedstrijden, optredens en dan natuurlijk in de theaters. Ook al zal het wellicht anders moeten, we gaan hoe dan ook optreden. Want kan het niet in het theater, dan gaan we zeker anders. Ik kan jullie namelijk vertellen dat we al een plan B èn zelfs een plan C hebben klaarliggen!!!

Ik wens iedereen kleine maar fijne kerstdagen toe. Voor jullie allemaal liefde en alle warmte. Wees zuinig jezelf en op elkaar!!

Kerstgroetjes, Miranda Heemskerk

,ook namens het docententeam

Reageren is niet mogelijk.