Dansen de zomer in! (lees verder hieronder: DANSMARATHON!)

Dansen de zomer in! (lees verder hieronder: DANSMARATHON!)

Beste Ouders en leerlingen,

We dansen en acteren weer IN de school. Wat fijn is dat weer 😊 In de afgelopen week hebben we de lessen gedraaid volgens ons huidige rooster zoals we dat altijd gewend waren voordat corona zich aankondigde. Natuurlijk volgens een duidelijk protocol. En eigenlijk verliep dat hartstikke goed!! Wij zijn dankbaar dat we zo voor de zomer nog heel even in de dansstudio’s kunnen!!

Er zijn 2 dingen waar we een beetje tegenaan liepen:

 • Iedereen gaat naar buiten via de nooduitgang van de desbetreffende studio. Dus niet bij de entree! De nooduitgang van studio 1 is aan de zijkant van de school en van studio 2 aan de achterkant. Als u uw kind komt ophalen, kijk (of vraag vooraf aan de coördinator) in welke studio uw kind les heeft en waar uw kind dus naar buiten komt.
 • De kleine kids van 3,4 en 5 jr hebben meestal kwetsbare, zachtroze balletschoentjes aan die moeilijk schoon te krijgen zijn. Bij slecht weer is het voor hen dus niet fijn om door het grasveld te lopen (wat vies kan zijn bij nat weer). Voor deze kleintjes maken wij in de aankomende week een uitzondering en kunnen zij binnen komen met hun buitenschoenen. Zij nemen dan hun dansschoentjes in de hand mee naar binnen en wisselen de schoenen. Wij helpen hen daar natuurlijk bij!

We gaan onze laatste les-week in. Ook volgens ons ‘normale’ binnen-rooster.  Vanaf maandag 13 Juli is het zomerstop voor Da Danza

We starten ons nieuwe seizoen dan weer direct met de start van de basisscholen op Maandag 31 Augustus. Iedereen heeft inmiddels een lesrooster mee naar huis gekregen waarop stond aangegeven welke les van toepassing is. Natuurlijk is het mogelijk om over te stappen naar een andere lesdag, tijd of stijl, mocht het met de aangegeven les niet lukken. De docenten willen natuurlijk hierin altijd helpen!!

Mochten er twijfels of vragen zijn, mail dan gerust naar info@studiodadanza.nl. Het is heel goed om op de hoogte te zijn van het volgende:

I.v.m. deze roerige, onzekere tijd, is er voor de aankomende 1e periode besloten om het opzegtermijn van 1 maand NIET te hanteren. Dit betekent dat ieder bij twijfel gewoon kan proberen, kan oriënteren en hier rustig de tijd voor kan nemen zonder financiële consequenties. Het geeft wat meer ruimte te kijken of wellicht een andere lesdag/tijd praktisch beter werkt en meer ruimte om te oriënteren of misschien een andere les leuker blijkt te zijn!

In de aankomende laatste week zullen wij opnieuw onderstaand protocol aanhouden:

 • Op het moment als de leerling in de afgelopen 24 uur geen koorts heeft gehad, er in hetzelfde huishouden niemand ziek is en hij/zij geen klachten heeft als hoesten of neusverkoudheid, dan is de leerling van harte welkom in de school! Bij twijfel, blijf thuis.
 • Als de coördinator bij de entree of de docent bij de studio merkt dat een leerling toch niet lekker en/of verkouden is, dan heeft hij/zij het recht de leerling hierop te wijzen en aan te geven terug naar huis te gaan. Betreft het een kind onder de 12 jaar, dan zal natuurlijk ten aller tijden eerst contact worden opgenomen met de ouder met de vraag het kind te komen ophalen. Het kind kan wachten op een gepaste plek in de school totdat papa of mama er is.
 • Kom niet te laat naar de school maar ook zeker niet te vroeg zodat je niet hoeft te wachten. De deuren zullen op het laatste moment open gaan, zodat ieder direct kan doorlopen naar de les. Ouders die hun kind brengen naar de school en toch even moeten wachten, houden 1,5 meter afstand van elkaar en mijden groepsvorming.
 • De kleedkamers zullen nog gesloten blijven. Kleed je thuis alvast om. Als je bij Da Danza aankomt, heb jij jouw dans/sportkleding al aan. Zo ook jouw binnen-dansschoenen / sneakers. Laat je jas thuis op het moment als je m niet nodig hebt. Neem ook geen tas mee. Enkel een flesje water mocht jij dit nodig hebben in jouw training.
 • Je kunt in de school jouw waterfles niet vullen. Doe dit thuis.
 • Zorg dat je thuis vooraf naar de wc bent geweest. Er zal 1 toilet open zijn en beschikbaar voor ‘noodgevallen’. Deze toilet zal na toiletbezoek worden gereinigd.
 • De douches kunnen nog niet worden gebruikt, dus douchen doe je achteraf thuis.
 • De ontvangsthal blijf voor nu ook nog gesloten. Da Danza is dus enkel open voor de lessen en niet voor het ‘vertoeven’ in de overige ruimtes.
 • Ouders mogen niet mee naar binnen in de school. De allerkleinsten worden bij de entree direct opgevangen door de desbetreffende juf.
 • Bij de entree worden alle andere leerlingen opgevangen door de coördinator en vervolgens bij de ingang van de studio door de docent.
 • Bij de entree worden de handen gedesinfecteerd vanaf 18 jaar.
 • Bij de entree wordt gevraagd de schoenen goed te vegen (droog). Bij de studio wordt opnieuw gevraagd de schoenen te vegen (nat). Dit i.v.m. het feit dat ieder binnen komt op zijn dansschoenen en wij zuinig zijn op onze balletvloer.
 • De docent zal iedereen vanuit de groepen boven de 18 jaar een plek geven in de studio. Beiden studio’s zijn voorzien van stippen op de vloer, op 1,5 meter afstand van elkaar.
 • Na afloop van de les verlaat iedereen de studio via de nooduitgang. Bij de nooduitgang staat de coördinator om ieder de juiste kant op te begeleiden. Betreft het ophalen van uw kind; kijk vooraf op het rooster in welke studio de les is en bij welke nooduitgang het kind dus naar buiten zal komen.
 • Houd ook de afstand bij de nooduitgangen. Vanaf studio 2 kan iedereen via de stoep teruglopen naar zijn fiets en/of de parkeerplaats.
 • Na de les gaat iedereen direct naar huis.
 • De lessen lopen qua tijd niet gelijk. Hierdoor houden wij de wisselingen rustig en vermijden wij evt. drukte om de school.
 • De leerlingen en ouders volgen ten aller tijden de instructies van de coördinator en docent op.

Goed te weten, is dat we op Dinsdag 14 Juli onze jaarlijkse audities zullen houden voor de selectie-afdeling. Zou jij meer willen trainen? Intensiever op een hoger niveau? Dan ben ook jij van harte welkom om auditie te doen. Want auditie doen mag iedereen vanaf 7 jaar.

Elke leerling willen wij deze gelegenheid geven. Mocht je interesse hebben, meer info willen en/of jezelf aan willen melden, dan mail je naar info@studiodadanza.nl

Zaterdag 11 Juli a.s. zijn tot 14.00 uur de laatste lessen in de studio en daarna organiseren we ZATERDAG èn ZONDAG DÈ grote afsluiter van dit seizoen:                   DE DANSMARATHON  op het terrein van voetbalvereniging ASW

De dansmarathon is voor iedereen. Dus voor alle leden maar ook zeker voor niet-leden. Neem dus je vrienden en vriendinnen mee!

Je hoeft niet op te geven, je kunt gewoon komen. Voor onze leerlingen gaat het tevens om ‘het inhalen’ van de 2 gemiste lesweken maar voor niet-leden is de dansmarathon ook volledig GRATIS! Naast de workshops, zijn er voor kids allerlei leuke activiteiten te beleven en natuurlijk is schminken daar ook een onderdeel van!

 • Vanaf 6 jaar is er ieder half uur een toffe andere stijl te volgen!
 • Het spreekt voor zich dat wij ook tijdens de dansmarathon de nodige maatregelen vanuit het RIVM zullen aanhouden.
 • Ook op deze dag is het goed te weten dat de kleedkamer niet open mag. Ook hier geldt dus, thuis omkleden.
 • Gezien voor sommige een lange dag; er is 1 toilet beschikbaar die gebruikt mag worden. Na toiletbezoek zal er worden gereinigd.
 • Ouders kunnen helaas niet mee het terrein op. Weet dat er ruim voldoende begeleiding aanwezig is. Een kleine uitzondering daargelaten als onder de jongste kids blijkt dat het in ‘t begin even lastig gaat. De ouder mag dan bij uitzondering heel ‘even’ mee lopen. Goed te weten is dat alle 7 docenten aanwezig zullen zijn! Voor de leerlingen fijn vertrouwde gezichten te zien!
 • Hou het weer in de gaten; neem een vestje mee als blijkt dat het wat kouder wordt.
 • Je neemt je fles water mee op het moment als jij veel gaat volgen (wat je natuurlijk gaat doen 😉) maar goed te weten is dat wij natuurlijk ook voor de kids zullen zorgen voor limonade en iets lekkers. Geeft u even via de mail aan ons door als uw kind een allergie heeft, medicijnen gebruikt, of andere zaken die voor ons als organisatie goed zijn te weten!

info@studiodadanza.nl    of            manoukheemskerk@studiodadanza.nl

Met z’n allen sluiten we deze ‘bijzonder periode’ prachtig af. Vol gezelligheid en vooral POSITIEVE ENERGIE!!!

Zie hieronder de workshops en activiteiten-tijden. Vragen? Neem gerust contact op!

DA DANZA’S DANSMARATHON !

voetbalterrein ASW Waddinxveen  (naast zwembad De Sniep)

Zaterdag 11 Juli:  
18.00-18.30 Teens v.a. 15 jr Afro / Dancehall Intermediate
18.30-19.00 Teens v.a. 15 jr Jazz / Modern Intermediate
     
19.15-19.45 Teens & Adults Hiphop
19.45-20.15 Teens & Adults Dance-mix
     
20.30-21.00 Adults Jazz + Body Work-Out
21.00-21.30 Adults Afro / Zumba 
Zondag 12 juli:
10.00-12.00 Kids 3 t/m 6 jr Kids swing + (spel) activiteiten  
       
12.00-12.30 Kids 7 t/m 12 jr (spel) activiteiten  
       
13.00-13.30 Kids 6 t/m 10 jr Jazz / Ballet (rechts veld) of Boys 6 t/m 10 jr (links veld)
13.30-14.00 Hip-Hop girls & boys (rechts veld) of Zang (links veld)
14.15-14.45 Dance-mix (rechts veld) of Spel / Theater (links veld)
14.45-15.15 Musicaldans
     
15.15-15.45 Teens 10 t/m 14 jr Jazz/Modern  (rechts veld) of Zang (links veld)
15.45-16.15 Afro/Dancehall (rechts veld) of Spel / Theater (links veld)
16.30-17.00 Hiphop  
17.00-17.30 Dance-mix

Een feestelijke afsluiting die je niet wilt missen

Dans met ons de zomer in!

Reageren is niet mogelijk.