Dansend de zomer in!

Dansend de zomer in!

Vanaf deze week is het ‘zomer-vakantie’ bij Da Danza. De school is op dit moment gesloten. Als we terugkijken op het afgelopen seizoen, dan kunnen wij zeggen dat het een bijzonder seizoen is geweest. Tot aan 16 Maart zijn we naast alle lessen in de school heel actief geweest en denken we terug aan mooie dingen die zijn georganiseerd. Herfst & lente Dans-festijn en verschillende thema-weken voor de kids, vele optredens op locatie, wedstrijden, een supergaaf kerst-gala incl. dj, diverse toffe lesblokken voor tieners en volwassenen. Met een brede glimlach denken we hier met een voldaan gevoel aan terug.

Toen kwam CORONA. Plotseling stond alles op z;n kop, werden we overvallen door een ‘toen nog onbekend’ virus en moesten we noodgedwongen direct schakelen naar een andere werkwijze. Alles werd omgegooid en activiteiten + theatershows verplaatst. Spoed-vergaderingen ONLINE met het docenten-team. Een 1e plan van aanpak werd gemaakt. Hoe blijven we ouders en leerlingen bereiken? Op welke manier kunnen we het juiste blijven bieden? Maar wat is dan dè juiste manier welke ervoor zorgt dat iedereen het vertrouwen blijft behouden? Hoe houden we het ‘op afstand werken’ duidelijk’?

De conclusie was helder: Waar dan ook, hoe dan ook, wij gaan de boel niet stil zetten. Met z’n allen maken we een vuist en gaan we door:

#AlwaysActive

We denken even terug……..

ONLINE LIVE LESSEN geven was in het begin nieuw maar best grappig en leuk. Het was fijn om te merken dat veel mensen ervoor open stonden om de online lessen te volgen. Sommige veel meer dan normaal! Gezien de concentratie bleek het bij de jongste kids moeilijk. Het was een aanpak waar we niet onderuit kwamen. Eigenlijk konden we op dat moment niet anders dan dat. Voor de docenten werd het na een aantal weken zwaarder om ‘iedereen erbij te houden’. Maar daar was minister Rutte met een nieuwe persconferentie en die bracht fijn nieuws …..We mochten naar buiten. Natuurlijk volgens de nodige maatregelen vanuit het RIVM schakelden we om naar een nieuwe aanpak. Volgens een keurig, verantwoord protocol kregen we akkoord en gingen we van de huiskamer naar het voetbalveld van Be Fair.

BUITEN LESSEN waren top! Gelukkig hebben we bijna de gehele ‘buiten-periode’ goed weer. En was daar regen, dan konden we schuilen en was er onder de overkapping voldoende ruimte om de les door te zetten. Inmiddels waren we zo flexibel. Ook dit kunnen we. Op een aantal hete les-dagen was daar ‘water’!!! Ook dit zorgde voor een heerlijke vibe. We trokken met elkaar een conclusie: Buiten bewegen is eigenlijk superfijn!

Maar we mistten de spiegels, de heerlijke balletvloer en om maar te zwijgen over alle activiteiten en shows die stonden gepland. De shows in theater

‘Het klooster’ in Woerden, theater ‘Parkvilla’ in Alphen a/d Rijn, de musicalpresentaties in theater ‘De Kroon’, het danskamp!!! Helaas hebben we alles uiteindelijk moeten cancelen. Met pijn in ons hart. Even treuren maar vervolgens…..èn door…..

CREATIVITEIT is èèn van de grote talenten waarover alle da danza docenten beschikken. Meng hierbij een dosis originaliteit en er ontstaan leuke challenges, Q & A’s enz enz. Het docenten-team is de gehele periode vol enthousiasme druk bezig geweest met leuke, toffe dingen verzinnen en maken waarbij de leerlingen opdrachten kregen, leuke dingen konden bekijken, thuis mee konden doen. Ook op dit punt zeker…..#AlwaysActive.

HET AFSLUITEN VAN EEN SEIZOEN doen we normaal gesproken heel anders. Namelijk in het theater. Maar natuurlijk hebben we ook op dit punt niet in problemen gedacht maar in oplossingen! Wat kunnen we wèl? Gezien er nog 2 les-weken ingevuld moesten worden en wij vanaf het begin hebben gezegd zo goed mogelijk te willen proberen iedereen de mogelijkheid te geven om aan z’n gebruikelijke les-uren te komen,….ontstond het idee van Dè Dansmarathon. Vorige week was het feest. Opnieuw buiten en opnieuw op een voetbalveld (dans en voetbal gaan ook best goed samen 😉) Dit keer niet bij Be Fair maar bij ASW. Ook deze vereniging bleek gastvrij. Wij zijn beiden voetbalverenigingen heel erg dankbaar dat wij bij hen mochten zijn. Tijdens de dansmarathon kreeg iedereen volop de gelegenheid om aan de laatste les-uren te komen en konden alle leerlingen workshops volgen zoveel als die maar wilde. Er werd door jong en oud volop gedanst, geacteerd en gezongen op het veld. De kids konden tevens genieten van verschillende leuke activiteiten en natuurlijk werd er geschminkt. Een ‘andere’ afsluiting, werd wel een fantastische afsluiting. Waar we met een tevreden gevoel op terug kijken.

Iedereen zal begrijpen dat het voor Da Danza een moeilijke, zware tijd is. Net als vele organisaties. Maar vol goede moed gaan we door het nieuwe seizoen in!!!

Ik kijk tevreden terug, op een juiste werkwijze. Trots ben ik op alle docenten die steeds maar weer moesten schakelen op het moment als het plan van aanpak weer anders moest, er weer een nieuw, aangepast protocol werd aangeleverd. Ik kan niet anders zeggen dan dat de docenten professioneel en flexibel zijn omgegaan met de situaties. Groot applaus gaat richting mijn docenten. Ik trek een volgende conclusie: “Wauw, wat beschikt Da Danza over een top-team!!”

Maar ook alle leerlingen en ouders waren flexibel en bogen steeds weer fantastisch mee tijdens de veranderingen die we noodgedwongen moesten maken.

Het team wil bij deze alle dansers, theater-kanjers en al hun ouders bedanken voor het begrip, loyaliteit en vertrouwen. Zonder dàt konden wij het niet! DANK JULLIE WEL!!!

Maar ook voor de fijne woorden, de lieve reacties die wij mochten ontvangen.

Dit doet ons zo ontzettend goed in deze onzekere tijd! LIEF 😊

Goed te weten,

  • Is dat i.v.m. deze rare, roerige tijd het opzegtermijn voor de komende periode niet zal worden gehanteerd. Dit geeft ruimte en speling op het moment als jij twijfelt over jouw lidmaatschap. Je kunt na de zomer alsnog gewoon proberen (hetzij in een andere les) zonder dat je vast zit aan een volledige factuur tot de kerst. Wil je hier meer over weten? Mail naar info@studiodadanza.nl
  • We hebben weer een hartstikke tof lesrooster voor jong en oud op onze site staan. Iedereen weet waar ie verwacht wordt, in welke les(sen) na de zomer. Mocht je willen overstappen naar een andere les, dàt kan. Wil je een les erbij volgen, dàt kan. Heb je vragen? Stuur een mail naar info@studiodadanza.nl  Ook in de zomer is Da Danza altijd te bereiken voor vragen en zal er altijd worden mee gedacht!

Nu is het zomerstop. Dans op het strand, speel een scene in het zwembad, dans in de achtertuin of waar je dan ook bent…blijf in beweging!

Want hoe fijn is het om te dansen, te zingen en te acteren!

Vanaf Maandag 31 Augustus gaan de deuren van onze dans èn theaterschool weer open en

starten we vol nieuwe, frisse moed een spetterend seizoen!!

Ik wens iedereen een hele fijne zomer toe. Blijf gezond, blijf positief. “Denk om elkaar, steun elkaar”. Miranda

Vrolijke zomergroetjes van ons allemaal 😊

Miranda, Sabrina, Frency, Manouk, Desi, Tessa en Terence

Reageren is niet mogelijk.