EEN NIEUW SEIZOEN STAAT VOOR DE DEUR!

EEN NIEUW SEIZOEN STAAT VOOR DE DEUR!

Beste ouders en leerlingen,


Ook al zitten we middenin een bizarre, roerige tijd, natuurlijk denken we verder. Dan heb ik het over ‘hèt nieuwe seizoen’.
Ik kan vertellen dat het lesrooster voor seizoen 2020-2021 klaar is en inmiddels te vinden op onze site (www.studiodadanza.nl) onder pagina ‘lesrooster’. Wat goed is om te weten, is dat we (in tegenstelling tot voorgaande jaren) vanaf groep 4 de oudste leerlingen niet door zullen laten schuiven maar dat we de leeftijd van de groepen op het rooster hebben aangepast. Bij de meeste groepen blijven de leerlingen dus in dezelfde groep. Maar eerst de nodige uitleg, voordat je het nieuwe rooster gaat bekijken.
Op sommige punten verdient het de nodige uitleg. Het doet een beetje pijn te melden dat er helaas een aantal lessen zijn geschrapt i.v.m. een tè klein aantal. Je zult dus een aantal lessen missen in het rooster. De leerlingen die nu in deze groepen trainen zullen we een alternatief bieden betreft een les die het beste bij hen aansluit. Het spreekt voor zich dat wij ten aller tijden zullen kijken naar de behoefte van de leerling. Een paar groepen zijn samengevoegd. Ook in dit geval zullen we de leerling hierover informeren.
Daarnaast verandert er ook het een en ander binnen het docententeam. Volgend seizoen zal Stefanie Breur niet meer werkzaam zijn bij Da Danza. In goed overleg hebben we besloten onze samenwerking te beëindigen. Ik wil juf Stef bedanken voor haar inzet en enthousiasme in de afgelopen 4 jaar. We wensen haar heel veel geluk, plezier en succes in datgene wat op haar pad zal komen.
De uren in het rooster zijn in het volgende seizoen anders en meer verdeeld worden over de docenten. Een aantal docenten zullen minder uren draaien en anderen wat meer. Natuurlijk is dit even wennen maar ik heb er alle vertrouwen in dat de wisseling snel goed zal voelen. Soms is het ook goed en leerzaam om een andere docent voor je neus te hebben!
Binnenkort zullen alle leerlingen ook op papier het rooster meekrijgen. Om het extra duidelijk te maken, zullen wij hierop nog even extra arceren welke les van toepassing is voor jou en/of voor jouw kind(eren). Mochten er vervolgens vragen zijn, neem dan gerust contact op. Zo ook als er interesse is voor een andere stijl. Om over te stappen, of om een extra dansstijl te volgen. Goed te weten is dat er voor kinderen die na de zomer op school naar groep 4 gaan, meerdere mogelijkheden zijn. Vanaf de leeftijd van 7 jaar staan er verschillende lesstijlen in het rooster. Je kunt dan kiezen voor iets anders maar natuurlijk ook een andere stijl erbij volgen. Op het moment als een les echt lastig gaat worden betreft lesdag en/of tijd, neem dan ook contact op. Dan kijken we met elkaar naar een andere optie. We zullen altijd meedenken in oplossingen en er is meer mogelijk dan je denkt! Een andere les proberen mag en kan natuurlijk altijd! Een goede communicatie en duidelijkheid is belangrijk. We staan altijd open en helpen graag.
Hoewel we met z’n allen in een moeilijke tijd zitten, kijken wij positief naar het nieuwe seizoen. Zoals je van ons gewend bent, zijn er weer volop plannen en belooft het een supertof seizoen te worden!!

Voor iedereen maar ook voor Da Danza is het een tijd van ‘overmacht’ en ‘roeien we met de riemen die we hebben’. We proberen net als vele organisaties, ‘het hoofd boven water’ te houden! Op het gebied van organisatie hebben we steeds geschakeld, steeds opnieuw plannen van aanpak gemaakt om goed actief te blijven voor alle leerlingen. Iedereen zo goed mogelijk datgene te geven waarvoor men aan uren staat ingeschreven. Dat is vanaf het begin de doelstelling geweest! Aangepast, dat zeker, maar vanaf het begin zijn we constant door gegaan. Online en buiten. Anders, maar wel altijd door èn actief.  #AlwaysActive 😊
Op dat punt wil ik zeggen dat ik ongelofelijk trots ben op het docententeam. Maar niet alleen zij hebben zich flexibel opgesteld.
Ook jullie hebben het genomen zoals het kwam en daar ben ik dankbaar voor!!
Ik begrijp heel erg goed dat het ook voor ouders en leerlingen een rare, vervelende tijd was (en nog is) Dat je op sommige vlakken ook niet blij bent met situaties. Hoewel we zitten in een situatie van overmacht en we alles doen wat mogelijk is, wil ik er wel ‘iets’ mee.
Een percentage aan lesgeld restitueren voor alle leerlingen is helaas onmogelijk. Heel simpel, dit gaat gewoon echt niet als wij
Da Danza willen behouden en weer van start willen gaan na de zomer. Maar ik wil wel ‘iets’……..
Ter compensatie biedt Da Danza het volgende aan:
In de 1e les-periode (waarschijnlijk in de periode van de herfst) van het nieuwe seizoen zullen we een weekend inplannen. Deze wordt volgepropt met lessen voor jong en oud, in alle niveaus. Veel lessen van vroeg tot laat, toegankelijk voor iedereen. Iedereen mag alle lessen voor zijn/haar leeftijd in dit gehele weekend GRATIS komen volgen.
Hiermee hopen wij een beetje tegemoet te komen voor de ellende die ieder heeft ervaren in de afgelopen tijd!

Voor nu gaan we de laatste week in, buiten op het terrein van Be Fair. Wij zijn deze voetbalvereniging erg dankbaar voor hun gastvrijheid. Voor de allerlaatste keer krijgt u het aangepaste rooster voor buiten toe gemaild. Tenzij minister Rutte anders aankondigt dan voorspelt, zullen we vanaf Maandag 29 Juni onze eigen, fijne dansschool weer in gaan met het huidige rooster van dit lopende seizoen. Ter herinnering; in het weekend van 11 en 12 Juli zullen we dit seizoen supertof afsluiten voor iedereen. Dit zal niet alleen een weekend worden waarin we de laatste lessen zullen ‘inhalen’, het wordt ook een weekend waarin we deze bizarre tijd met z;n allen vooral feestelijk willen afsluiten!! Hoe en wat,….wordt vervolgd maar zet m wel in de agenda want dit wil niemand missen!!

Ik wil deze brief afsluiten door te bedanken voor ieder z’n begrip, flexibiliteit en vooral ook het vertrouwen in Studio Da Danza!!

Vriendelijke groetjes, Miranda Heemskerk                                                                                                                   info@studiodadanza.nl

PS. hieronder vind je het lesrooster voor week 26:

Reageren is niet mogelijk.