Corona Update

Corona Update

Studio Da Danza gaat door……..BUITEN!

Beste Ouders en leerlingen,

Opnieuw was daar de teleurstelling. We mogen helaas nog niet naar binnen. Stiekem hadden wij gehoopt dat we binnen weer aan de slag mochten,

hetzij aangepast in kleine groepjes (onder de 12 jaar). De vraag speelt in ons hoofd: “in welke branche kun je onze organisatie plaatsen?”. Gaan wij de maatregelen voor “sport” aanhouden, of voor “cultuur”? Deze vraag heb ik aan onze gemeente gesteld. Gezien er voor culturele instellingen een andere start-datum wordt aangegeven dan voor de sport, heerst er binnen het dansvak onduidelijkheid. Voor nu houden we culturele instellingen aan en richten we ons op 1 Juni, totdat er meer duidelijkheid is binnen ons vakgebied. Tot 1 Juni gaan we dus sowieso nog niet naar binnen. Op het moment als er wijzigingen / nieuwe versoepelingen zijn, zal ik ieder opnieuw informeren.

We blijven positief en denken niet teveel aan wat niet kan maar richten ons vooral op wat WEL kan! We mogen naar buiten! Een plan van aanpak is gemaakt. (het spreekt voor zich dat deze is opgemaakt volgens de maatregelen vanuit het RIVM)  Dit plan is ingediend bij de gemeente. Zodra ik groen licht krijg, gaan we naar buiten! Althans met de meeste groepen. Sommige lessen / groepen zullen door omstandigheden online doorgaan (voor dit moment). Dit betreft de theaterlessen, zumba en total body workout o.l.v. Sabrina. Natuurlijk zijn zij (dus ook de theaterleerlingen) tevens van harte welkom in de dans-lessen die voor hun leeftijd in het rooster staan. Vanaf aankomende week zullen de meeste lessen 45 minuten zijn. Daarnaast staat er nu een aparte les voor de jongens in!!

Voor alle duidelijkheid: We starten maandag 11 mei ‘gewoon’ nog online. Zodra we naar buiten mogen laten we dit direct weten en zal ieder op de hoogte worden gesteld d.m.v. een bericht in de groeps-appen, en/of via de mail. Dan zal ook de locatie duidelijk zijn. Het is belangrijk te weten dat we exact hetzelfde rooster zullen aanhouden als het online werken. Het rooster welke op de mail en de groeps-appen wordt doorgegeven geldt dus voor het online èn buiten werken! Als er slecht weer op komst is, dan kun je alsnog je les(sen) volgen maar dan online. Bij slecht weer bedoel ik: regen! Op kou kunnen we ons kleden en bewolkt is ook gewoon buiten trainen. Ons doel voor nu is dus om BUITEN aan de slag te gaan zodra we mogen. Alleen bij slecht weer (regen) gaan we naar binnen,…online. Zo kan ieder alsnog aan zijn les(sen) komen. In beiden gevallen dus les volgen volgens 1 en hetzelfde rooster.

Ziet het docententeam dat er slecht weer op komst is, dan zal er een bericht uit gaan via de groeps-appen die er zijn. Zo ook op social media. Natuurlijk is het fijn als ieder het zelf ook in de gaten houd.

Wij zullen ons moeten houden aan een maximum aantal betreft de buiten les en zullen hier ook strikt op toezien. Het kan zijn dat de “buiten” les vol zit. Organisatorisch is het bijna niet te doen om met inschrijvingen te werken. We zullen voor nu optimaal gebruik maken van de groeps-appen die er zijn. Hiermee kunnen we enigszins inzicht krijgen in de aantallen vooraf. Dit kan echter alleen werken als de leerling goed communiceert met de docent.

Kom je naar de les, of kun je vandaag niet? Naar welke les(sen) kom jij? Voor de groepen die geen groeps-appen hebben, is het aankijken hoe het loopt. Wat fijn is; er zijn binnen (bijna) alle leeftijdsgroepen meerdere les-mogelijkheden.

Ook met de allerjongste groepen gaan we naar buiten. Dit is wel de leeftijdsgroep waar het langst over is getwijfeld om naar buiten te gaan. Toch willen we het proberen. Het is fijn om de juf weer te zien, ook al is het op gepaste afstand. Ook voor hen kan het heerlijk zijn om buiten te dansen. Met nadruk op “proberen”. Zien wij dat het niet werkt, dan zullen we voor hen terugschakelen naar het online lesgeven totdat we weer groeps-lessen binnen mogen geven. Het is goed te weten dat er op de peuter/kleuter-lessen 2 docenten staan en er daarnaast ‘meer’ begeleiding aanwezig zal zijn. Natuurlijk gaan we verantwoord aan het werk! Het is voor iedereen weer een nieuwe stap, ook voor ons. Buiten lesgeven kan superleuk zijn maar wij zullen kritisch kijken wat wel en wat niet werkt. Zodra wij merken dat een andere aanpak nodig is, dan zullen we hier direct op inspelen en aanpassingen maken daar waar kan.

Wij hopen te kunnen rekenen op ieder z’n loyaliteit en flexabiliteit. Ook dit doen we samen!

Om het buiten lesgeven goed en verantwoord te laten verlopen willen wij u op het volgende attenderen:

 • thuis plassen, thuis omkleden, thuis douchen (bij plas-twijfel voor peuters, luier om)
 • buiten sportschoenen aan + zo nodig jasje (mee)
 • kom op tijd maar niet te vroeg om groepsvorming te voorkomen
 • blijf na de les niet hangen maar ga direct naar huis
 • als ouder kun je niet wachten (als dit niet werkt bij peuters, zullen we volgens de RIVM regels kijken naar de situatie en daar waar mogelijk een uitzondering maken)
 • kun je met de fiets, dan kom je met de fiets
 • kun je alleen komen, dan kom je alleen (neem geen vrienden mee)
 • zodra je er bent, krijg je een plek toegewezen (kruis/ster op de grond) Dit is jouw plaats en hierop mag jij los! (tieners)
 • ben je niet lekker, dan blijf je thuis
 • de docent zal lesgeven vanuit een afgetekend vlak
 • zeker in de 1e week zal er tijdens alle kinder en tienerlessen extra begeleiding aanwezig zijn

Ook al is alles anders en kunnen we het nu nog niet zoals we zouden willen, het docententeam heeft er ongelofelijk veel zin in om iedereen weer in levende lijve te zien! Ook buiten wordt het vast en zeker super! 

😊 DA DANZA GAAT DOOR…..eerst nog even online en zodra het kan BUITEN!

Denk om elkaar, let op jezelf en blijf gezond!!

Vriendelijke groetjes, Miranda Heemskerk

Reageren is niet mogelijk.