CORONA-UPDATE

CORONA-UPDATE

Studio Da Danza gaat naar buiten!

Yessss, het is rond! Wij gaan buitenlessen geven en hier hebben wij ontzettend veel zin in! Inmiddels hebben wij de volledige goedkeuring van de gemeente, dus hieronder leest u de laatste info die u moet weten.

Wanneer starten de buitenlessen?

Vanaf a.s. Maandag 18 mei zal het buitenrooster van start gaan. Dit betekent dat de lessen van deze week nog gewoon online zijn en we vanaf maandag naar buiten gaan. Check het rooster die zoals gebruikelijk op Zondag wordt gestuurd. Deze zal nagenoeg hetzelfde zijn als deze week, maar dan met nieuwe codes voor het geval het gaat regenen (dan gaat de les online door). Let op: de theaterlessen, Zumba en Total Body Workout blijven online.

Waar gaan we de lessen geven?

De lessen zullen gegeven worden bij Voetbalvereniging BeFair in Waddinxveen (Toernooiweg 101) Wij zijn heel blij dat het bestuur van BeFair ons een plek geeft om lekker buiten te kunnen dansen. Het stuk waar de lessen worden gegeven is binnen de vereniging zelf en is op verharde ondergrond. Zorg dat je dus je buitenschoenen aanhebt!

Er zijn een aantal maatregelen die we extra hanteren betreft de locatie:

 • BeFair heeft een hek bij de entree. Hier kunnen de leerlingen naar binnen, hier worden ze opgevangen door de docenten. Helaas mogen er geen ouders het terrein op, dus vragen wij u buiten het hek te blijven. Dit is tevens een regel opgesteld door BeFair zelf. De kinderen worden opgevangen en een voor een meegenomen naar hun plekje om te dansen. Zij zijn bij ons in goede handen.
 • Bij het wegbrengen en ophalen van uw kind vragen wij u zelf verantwoordelijk te zijn om de 1,5 meter in acht te nemen. Denk aan anderen en denk aan genoeg ruimte. Wij willen ook buiten het hek groepsvorming vermijden. Is uw kind binnen en de les is gestart, blijf dan niet hangen maar verlaat de parkeerplaats. Wij hopen dat iedereen hierin mee wilt denken en zelf de algemeen bekende maatregelen hanteren. Mocht dit niet worden gedaan, zal een van onze begeleiders die bij het hek staat hier iets van zeggen.
 • Wij maken een uitzondering bij onze allerkleinste leerlingen, met goedkeuring van de gemeente. Ook bij de kinderdanslessen mogen ouders niet mee naar binnen en vragen we ze af te zetten en meteen weer het terrein te verlaten. Mocht het echter zo zijn dat het echt niet gaat zonder papa of mama, kunt u bij het hek blijven staan. Vanaf hier kunnen jullie elkaar zien en naar elkaar zwaaien. Dit is wel echt alleen een uitzondering bij de gevallen waarin het echt een probleem wordt om los te laten en uw kind de les anders niet wilt volgen!
 • Tieners die zelfstandig op de fiets komen, kunnen hun fietsen parkeren op het terrein. Ook hier zullen wij letten op een goed verloop, door om en om hun fietsen naast elkaar te zetten en niet allemaal tegelijk.

De andere maatregelen die we daarnaast sowieso hanteren en iedereen rekening mee moet houden:

 • Thuis plassen, thuis omkleden, thuis douchen (bij plas-twijfel voor kleuters, luier om)
 • Buitenschoenen aan + vestje voor als het koud wordt. Neem een fles water mee, ze geven warm weer op!
 • Kom op tijd maar niet te vroeg om groepsvorming te voorkomen.
 • Blijf na de les niet hangen maar ga meteen naar huis.
 • Kun je alleen komen, kom dan alleen (neem geen vrienden mee, ze kunnen toch niet blijven kijken)
 • Tieners worden door iemand van ons team vanaf het hek begeleidt naar hun eigen plek. Kies niet zelf een plek, je krijgt een ster toegewezen. (1,5 meter afstand)
 • Ben je niet lekker, verkouden of heb jij of iemand uit je familie andere klachten, blijf dan thuis
 • De docent zal lesgeven op gepaste afstand (zijn/haar eigen blok)
 • Zeker in de 1e week zal er voldoende extra begeleiding aanwezig zijn

Wij hopen dat iedereen wilt meedenken hierin en de regels aan wilt houden. We doen dit samen en kunnen dit alleen samen goed laten verlopen! Wij zien iedereen graag buiten bij BeFair, zodat we lekker samen kunnen dansen in het zonnetje! Zin innnnn, tot volgende week!

Liefs van het Da Danza Team                     Voor vragen verwijzen we u graag naar de site, de vorige brief of mail even naar info@studiodadanza.nl

Reageren is niet mogelijk.